четвер, 11 березня 2021 18:41

Моторошно і невпевнено: як живе прифронтовий Донбас
12

Вільна від російських посіпак Донеччина зустріла весну відкриттям льодової арени, поверненням лебедів та читаннями віршів Кобзаря.

Головні події мирних міст у фотогалереї Gazeta.ua

Будівля бахмутського моргу, яку відремонтували коштом міжнародного комітету Червоного Хреста. Морг оснастили новими холодильними камерами, апаратом для дослідження тканин та інше обладнання й меблі. Відремонтували вентиляцію.
Фото: Суспільне
Весна на Донеччині почалася з ДТП.  3 березня о 9 ранку приміська електричка збила легковий автомобіль. Водій загинув.
 У Слов’янську з’явився "втомлений міст". На дорожному покритті з’явилися дірки. Мер міста обмежив рух. Міст готують до термінового ремонту.
Жителі Костянтинівки провели читання віршів Тараса Шевченка у день його народження.
Сканер для пошуку вибухових пристроїв подарували представники ЄС працівникам Нацполіції Донеччини. Цей пристрій використовуватимуть на КПВВ  с. Мелекіне Маріупольського району. Окрім цього поліцейські отримали нові пікати, аптечки та вогнегасники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Крим прожив перший тиждень весни

"Не мрію повернутися в Донецьк. Він для мене втрачений, - говорить в інтерв'ю журналу "Країна" Станіслав Асєєв, журналіст, письменник, колишній політв'язень. - Навіть якщо повернемо цю територію, багато людей там ненавидітимуть, зокрема, й мене. Я робив репортаж із макіївських кладовищ. Там сотні надгробків місцевих, які загинули за "республіку", за Росію. Можна розмінувати землі, вивести російські війська й техніку. Але що робити з людьми, які приносять квіти й георгіївську стрічку щороку на поминальний тиждень до батьків чи синів? Є ті, хто чекає на Україну. Але навряд за 7 років війни там зберігається потужний український сегмент".

Зараз ви читаєте новину «Моторошно і невпевнено: як живе прифронтовий Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі