понеділок, 18 червня 2018 15:27

Нормандська четвірка не підтримала російський варіант миротворців на Донбасі

Нормандська четвірка не підтримала російський варіант миротворців на Донбасі
Клімкін "розніс" Росію через миротворців на Донбасі. Фото: "Кореспондент"

Росія продовжує наполягати на виборах і легітимізації бойовиків на окупованому Донбасі.

Нормандська зустріч 11 червня підтвердила, що РФ тримає старий курс. Таку думку висловив глава МЗС України Павло Клімкін, в інтерв'ю "5 каналу".

Зазначається, що в ході зустрічі "четвірка" вперше серйозно обговорила питання розгортання миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі.

"Росія продовжує наполягати на ідеї, що після введення миротворців ООН на Донбас, вони зможуть лише супроводжувати і забезпечувати безпеку працівників ОБСЄ. Україна та інші представники нормандської четвірки не згодні на таку пропозицію", - розповів Клімкін.

За його словами, це буде поступово.

"Ми не можемо розпочати повну операцію із самого початку. Але я чітко сказав: потрібна стратегія і вся логіка і послідовність миротворчої операції. Без цього ми в російські пастки за визначенням не ідемо", – підсумував Клімкін.

Крім того, Клімкін зауважив, що логіка Росії на українському Донбасі полягає в тому, щоб нічого не міняти і зробити легітимним "свій протекторат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук запропонував жорсткий сценарій для Донбасу

"Наша логіка – спочатку безпека, потім починаємо працювати над нормальними виборами. Як будуть виглядати місцеві вибори? Формула виборів має бути частиною всього процесу повернення України на Донбас. Французи це підтримують. А Росія це бачить як просто вирвану з контексту легітимізацію. І це російська мета. І нормандська зустріч свідчить, що Росія нікуди від цього не відійшла", – розповів він.

Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль вважає, що Донбас можливо повернути лише силовим способом.

Зараз ви читаєте новину «Нормандська четвірка не підтримала російський варіант миротворців на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі