понеділок, 18 червня 2018 10:09

Кравчук запропонував жорсткий сценарій для Донбасу

Кравчук запропонував жорсткий сценарій для Донбасу
Кравчук запропонував референдум для Донбасу. Фото: news.bigmir.net

Окуповані російськими найманцями території України повертати неефективно.

Якщо Київ спробує зробити з Луганська і Донецька "Київську область", буде важче відновити контроль над територіями. Про це перший президент України Леонід Кравчук заявив в інтерв'ю "Українській правді".

"Якщо ми спробуємо її (окуповану територію. - ред.) повернути і зробити такою, як Київська область, унітарно підпорядкованою - вони не погодяться на це. Буде знову конфлікт і цей конфлікт зупинити складно", - наголосив він.

За його словами, Донецька і Луганська області могли б отримати певну автономію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі глузують із заяви про економічне визнання ДНР

"Можливо, але я не знаю точної відповіді. Я кажу, що не може бути такого, як було. Що робити? Треба порадитися, обговорити, може провести референдум... Я наведу цитату Гончара, хоч не повністю її підтримую. В його щоденниках написано: "Щоб Україна розвивалася спокійно і заможно, ми повинні відрізати від неї ракову пухлину - Донбас". До чого я це все говорю? Якщо комусь прийде в голову повернути частини, які вже фактично відділилися, - це буде неефективно. Слід застосувати інші можливості, світовий досвід", - додав Кравчук.

Україна повинна боротися не лише за звільнення територій Донбасу. Крім того, активно використовувати механізми контрпропаганди.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук запропонував жорсткий сценарій для Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі