пʼятниця, 13 січня 2023 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ніч була гарячою" – Маляр повідомила останні новини із Соледара

"Ніч була гарячою" – Маляр повідомила останні новини із Соледара
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла про Ситуацію в Соледарі на ранок 13 січня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ніч на 13 січня в Соледарі Донецької області була "гарячою", тривали бої.

Українські військові відважно намагаються втримати оборону міста. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Telegram вранці 13 січня.

За її словами, ворог кинув "ледь не всі основні сили" на Донецький напрям та підтримує високу інтенсивність наступу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США прокоментував ймовірні "успіхи" росіян в Соледарі

"Це складний етап війни, але ми переможемо. Сумніву немає", – наголосила Маляр.

12 січня міністерство оборони Сполучених Штатів Америки назвало ситуацію навколо міста Соледар в Донецькій області "важкою". Водночас підкреслило, що заяви росіян про начебто отримання контролю над містом не підтверджуються.

Того ж дня Кремль визнав, що його військові та найманці не контролюють Соледар. І там "попереду ще багато роботи, тому руки потирати не час".

13 січня американські аналітики з ISW заявили, що російські сили, ймовірно, контролюють весь Соледар. Однак захоплення всього міста не стане важливою подією в оперативному значенні і навряд чи віщує неминуче оточення Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «"Ніч була гарячою" – Маляр повідомила останні новини із Соледара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі