середа, 30 грудня 2020 09:36

Нема сенсу сидіти в окопах: головнокомандувач ЗСУ про перемир'я на Донбасі

Нема сенсу сидіти в окопах: головнокомандувач ЗСУ про перемир'я на Донбасі
Протягом доби 29 грудня в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Головна мета українського уряду - повернення Донбасу. Але українським військовим було б легше, якби вони отримали команду "вперед", вважає головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак.

Він зазначив, що виникає питання, чи готовий український народ до активних військових дій на Донбасі.

"Було б простіше для нас, військових, якби нам дали команду "вперед", ми пішли. Але для цього має бути багато факторів. Ми повинні бути готові йти вперед і здобути перемогу. Подивіться, тільки щось сталося, загинули люди, усі вимагають "голови" винних", - заявив Хомчак, передає "Обозреватель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воїни ЗСУ вдарили по російських окупантах прицільним вогнем

Додав, що армія повинна рухатися, повинна мати мету й досягати її.

"А яка мета сидіти в окопах? Ну, просиділи ми в обороні, потім нове покоління вирушить в окопи. Скільки років так триватиме? Має бути рух, має бути зміна", - переконаних головнокомандувач.

Росія у збройному конфлікті з Україною обрала стратегію вичікування, сподіваючись на зміну поведінки Заходу або ж дестабілізацію в нашій державі. Про це розповів віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Нема сенсу сидіти в окопах: головнокомандувач ЗСУ про перемир'я на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі