четвер, 20 серпня 2020 07:37

На засіданні ТКГ погодили 20 ділянок розмінування та 4 ділянки відведення сил

На засіданні ТКГ погодили 20 ділянок розмінування та 4 ділянки відведення сил
Під час ТКГ допомилися про 4 нові ділянки відведення сил. Фото: donpatriot.news

У рамках робочої групи з безпеки Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) були досягнуті домовленості про 20 ділянок розмінування в межах оновленого плану, передбаченого комюніке Паризького саміту "Нормандське четвірки" від 9 грудня 2019 року.

Про це в четвер 20 серпня повідомили в пресслужбі Офісу президента України.

"Це дозволить просунутися у виконанні домовленостей лідерів Нормандського формату, досягнутих в Парижі, і наблизитися до проведення саміту" Нормандське четвірки "в Берліні", - повідомляє прес-служба.

Чергове засідання ТКГпровели у форматі відеоконференції за участю нового глави української делегації – президента України в 1991-1994 рр. Леоніда Кравчука та першого заступника глави делегації Вітольда Фокіна.

Українська сторона погодилася з необхідністю розробки рамкового рішення ТКГ щодо протимінної діяльності, що допоможе оптимізувати подальшу роботу з цього питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили про смерть військового на Донбасі

Українська делегація також підтримала пропозиції щодо 4 нових ділянок розведення сил і засобів.

Під час засідання робочої групи з питань безпеки голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшар Халіт Чевік зазначив, що після введення пакету додаткових заходів щодо консолідації режиму припинення вогню з 27 липня в цілому дотримується режим тиші, а на початку серпня СММ ОБСЄ не фіксувала жодного його порушення .

"Протягом 24 днів на Донбасі в результаті бойових дій не загинув жоден український військовий", - наголошується в повідомленні ОП.

Крім того, під час обговорення підсумків роботи економічної групи відзначалося, що українське підприємство з водопостачання продовжувати здійснюватиме на постійній основі поставки питної води українському населенню, яке проживає на тимчасово окупованій частині території Донбасу.

Перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук на засіданні ТКГ пообіцяв попросити Верховну Раду переглянути постанову, яку Кремль вважав порушенням Мінських угод. Таким чином він підбив підсумки доповіді на зустрічі ТКГ по роботі політичної підгрупи.

Зараз ви читаєте новину «На засіданні ТКГ погодили 20 ділянок розмінування та 4 ділянки відведення сил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі