середа, 19 серпня 2020 21:25

Пройшов між краплинами - Гармаш розповів, як Кравчук не дав росіянам зірвати засідання ТКГ

Пройшов між краплинами -  Гармаш розповів, як Кравчук не дав росіянам зірвати засідання ТКГ
Леонід Кравчук на зустрічі "пройшов між краплинами" - Гармаш. Фото: Reuters

Перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук на засіданні ТКГ пообіцяв попросити Верховну Раду переглянути постанову, яку Кремль вважав порушенням Мінських угод.

Таким чином він підбив підсумки доповіді на зустрічі ТКГ по роботі політичної підгрупи. Про це повідомив залучений до роботи ТКГ як представник ОРДО журналіст Сергій Гармаш у Facebook.

За словами Гармаша, він очікував доповіді "з тривогою".

"Сьогодні дебютував Леонід Макарович, і після того, що він наговорив у різних своїх інтерв'ю, я чекав недоброго. Але Кравчук приємно здивував. Відокремлю поки що його погляди й висловлювання, що звучали раніше, від конкретно сьогоднішніх дій на ТКГ", - написав журналіст.

Він також розповів, що зустріч зайшла в глухий кут, тому що "та сторона" вимагала скасувати одну з постанов Верховної Ради які, на її думку, порушують Мінські угоди.

"Чесно кажучи, я зірвався б і пояснив їм юридичною мовою, чим постанова відрізняється від закону. А Макарович пройшов "між краплинами". Він пообіцяв звернутися до Ради з проханням переглянути цю постанову, якщо переговори буде розблоковано і він зможе поінформувати депутатів про плідну роботу делегації. Нічого конкретного, але тепер росіянам буде складно зірвати зустріч радників Н-4 ("нормандської четвірки" ), на яку так не хочеться їхати Козаку після його відомого листа, де він заявив, що більше не братиме "в цьому" участь. Принаймні Захід це зрозуміє однозначно не на користь РФ", - переконаний Гармаш.

Журналіст повідомив, що робота ТКГ триває. Про яку саме постанову йдеться, він не уточнив.

Раніше повідомляли, що президент Росії Володимир Путін назвав ухвалену 15 липня постанову Верховної Ради України про проведення місцевих виборів 2020 року "такою, що суперечить Мінським угодам і ставить під загрозу перспективи врегулювання".

Верховна Рада України ухвалила постанову, якою призначила місцеві вибори. Згідно з ухваленим документом, чергові вибори депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів відбудуться 25 жовтня 2020 року.

Пропонується не призначати і не проводити виборів депутатів Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях АР Крим, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей, а також виборів депутатів Донецької та Луганської обласних рад у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва в них спільних інтересів територіальних громад, міст, сіл і селищ Донецької та Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «Пройшов між краплинами - Гармаш розповів, як Кравчук не дав росіянам зірвати засідання ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі