неділя, 27 березня 2022 18:54

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині внаслідок ворожого обстрілу загинула дитина

На Луганщині внаслідок ворожого обстрілу загинула дитина
На Луганщині внаслідок ворожого обстрілу загинула дитина, ще двоє травмованих. Фото: Луганська ОВА

Російські окупанти прицільно обстрілювали Луганщину протягом неділі, 27 березня. Зокрема, атакували Сіверськодонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Борівське, Воєводівку.

У результаті ворожого обстрілу у Борівському загинула дитина. Ще двоє, серед яких також дитина, - травмовані. Про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Маємо 12 зруйнованих росіянам будівель: чотири багатоповерхівки, п'ять приватних будинків та інші споруди. Постраждав ще один оптовий склад в Сіверськодонецьку. Однак, головне – втрачаємо людей, мирне населення. Унаслідок обстрілів Борівського знайдено загиблу дитину, ще двоє осіб поранено, з них одна дитина. Упродовж дня сталися три пожежі у житловому фонді області – з-під завалів врятовано шістьох мешканців", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині вдалось евакуювати близько 600 мешканців

Через бойові дії на Луганщині збільшується кількість знеструмлень.

"Вимкнено 600 трансформаторних підстанцій, 14 населених пунктів без світла частково, 21 повністю – загалом 101 526 споживачів", - додав Гайдай.

Росіяни прицільно б'ють по продуктових складах в Сіверодонецьку. Знають, де вони розташовані, але чи наповнені - ні. За словами Гайдая, гуманітарної катастрофи на Луганщині не буде.

Частина мирного населення тікає з територій Луганщини, які контролює Україна, на тимчасово окуповані росіянами. Люди рятуються від обстрілів усіма можливими способами.

Гайдай наголосив: мирні чітко розуміють, що тут бомбардують, а Сватове - ні. Комусь вдалося виїхати за кордон на власному транспорті. Також вдалося евакуювати 12-14 тис. людей за період війни, додав очільник області.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині внаслідок ворожого обстрілу загинула дитина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі