пʼятниця, 25 березня 2022 13:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Цивільні змушені тікати від обстрілів на окуповані території - голова Луганської ОВА

Цивільні змушені тікати від обстрілів на окуповані території - голова Луганської ОВА
Частина мирного населення тікає з територій, які контролює Україна, на тимчасово окуповані росіянами. Фото: Gazeta.ua

Частина мирного населення тікає з територій, які контролює Україна, на тимчасово окуповані росіянами.

Причину, чому українці втікають від війни на окуповані території, назвав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в інтерв'ю LB.ua.

За його словами, так вчиняють не через те, що можуть бути проросійсько налаштованими. Люди рятуються від обстрілів усіма можливими способами. А саме підконтрольну Україні територію атакують ворожі війська.

Гайдай наголосив: мирні чітко розуміють, що тут бомбардують, а Сватове - ні. Комусь вдалося виїхати за кордон на власному транспорті. Також вдалося евакуювати 12-14 тис. людей за період війни, додав очільник області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати прихисток у країнах Євросоюзу: що потрібно знати українцям

"Ми двічі отримували режим тиші, у такі дні ми вивозимо приблизно дві тисячі людей. Але режим тиші дають дуже рідко", - зауважив він.

Гайдай додав, що щодня близько 400-500 людей вибираються із Сіверськодонецька, Лисичанська та Рубіжного на евакуаційних автобусах. З Попасної - виїхати дуже складно. Звідти виїжджала родина, в їхню машину влучив ворожий снаряд.

Голова Луганської ОВА зазначив, що покидати домівки хоче незначна частина цивільного населення. Інші - переховуються в укриттях і підвалах.

У Міністерстві внутрішніх справ просять тимчасових переселенців поки не повертатися додому. Будинки і квартири можуть бути заміновані. Там може бути також покинута зброя чи стояти мінірозтяжки. Дозволу на повернення додому краще почекати з боку офіційної влади або ДСНС, додав Єнін.

Зараз ви читаєте новину «Цивільні змушені тікати від обстрілів на окуповані території - голова Луганської ОВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі