вівторок, 29 березня 2022 12:11

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині окупанти накопичують сили. Хочуть захопити кордони

На Луганщині окупанти накопичують сили. Хочуть захопити кордони
На Луганщині окупанти хочуть захопити кордони області. Фото: ukrinform.ua

На Луганщині окупанти накопичують сили, щоб здійснити прорив і вийти на географічні кордони Луганської області.

Усі намагання загарбників просунутися далі, щоб захопити повністю місто, не мають успіху. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі інформаційного телемарафону.

"У нас постійно тривають обстріли всієї території Луганської області, яка підконтрольна Україні. Ворог постійно обстрілює всі міста і зосереджено та чітко намагається здійснити прорив у Рубіжному та Попасній. Обстрілам піддаються Лисичанськ, Сіверськодонецьк, всі населені пункти Гірської громади, Попасна, Кремінна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотографували блокпости і передавали місцезнаходження військових: у Одесі "спакували" колаборантів

Лише в Рубіжному їм вдалося зайти на околиці міста, але я думаю, що наші захисники все ж найближчим часом їх виб'ють, тому що вже по флангах трохи відтісняють", - заявив.

Гайдай додав, що окупанти продовжують зазнавати втрат.

"Після кожної атаки десятки загиблих втрачають, техніку лишають на полі бою. І тому вони продовжують обстрілювати з усіх калібрів, з усіх видів озброєння, яке у них є, і літаками міста на зло, вони просто знищують все, щоб там не було де людям сховатися", - каже.

Минулої доби росіяни обстріляли вісім населених пунктів Донеччини. Є загиблі й поранені, серед травмованих - діти. Унаслідок ворожих ударів пошкоджено щонайменше 11 цивільних об'єктів. Ворог обстрілював мирне населення з мінометів, танків, артилерійських установок і стрілецької зброї. Минулої доби найгарячішими точками Донеччини стали Маріуполь, Мар'їнка, Авдіївка, Вугледар, Залізне, Жованка, Нью-Йорк і Зайцеве.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині окупанти накопичують сили. Хочуть захопити кордони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі