субота, 19 січня 2019 15:57

На Донбасі затримали молодого бойовика

  На Донбасі затримали 19-річного бойовика. Фото: ДПСУ
На Донбасі затримали 19-річного бойовика. Фото: ДПСУ

На Донбасі на контрольному пункті "Мар'їнка" прикордонники затримали 19-річного громадянина України, який був учасником російських незаконних збройних формувань.

Затриманий виявився мешканцем міста Горлівка. До лав бойовиків молодик потрапив ще у неповнолітньому віці. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Оперативники встановили, що у 2015 році співробітники так званої "поліції ДНР", гребуючи будь-якими морально-етичними нормами щодо виховання підлітків, завербували його разом з товаришами по навчанню у одному з середньотехнічних навчальних закладів до служби у збройних формуваннях, що діють на тимчасово окупованих територіях Донеччини.

Під постійним тиском агітаційної пропаганди юнак, не досягши навіть 16-річного віку, погодився на їхні умови та вступив до незаконного збройного формування під назвою "Молода гвардія". Пройшовши початкову військову підготовку, бойовик виконував завдання на блокпосту між Горлівкою та Донецьком, де і прослужив до кінця 2018 року. З його слів, в його обов'язки входило чергування на блокпосту між містами Горлівка і Донецьк, огляд транспортних засобів та особистих речей громадян із систематичним вимаганням грошей у подорожуючих громадян в сумі від 100 до 2500 рублів РФ", - йдеться в повідомлені.

Водночас правоохоронці дізналися, що затриманий разом із товаришами наприкінці 2018 року пограбував приватне помешкання в місті Горлівка, за що був затриманий так званою "поліцією ДНР". Родичі відкупили хлопця за 10 тисяч російських рублів. Згодом молодик через складну соціальну ситуацію вирішив виїхати на підконтрольну українській владі територію Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко розповів про неймовірну користь комплекса Javelin на Донбасі

Прикордонники направили до Нацполіції повідомлення за ознаками скоєння кримінального правопорушення - "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань", дані внесено до ЄРДР, тривають слідчі дії.

  На Донбасі затримали 19-річного бойовика. Фото: ДПСУ
На Донбасі затримали 19-річного бойовика. Фото: ДПСУ

У мережі з'явилося фото пересування російської військової техніки в окупованому Донецьку. На знімку можна побачити машину "Шипшина", призначену для радіомоніторингу і блокування каналів дистанційного керування літальних апаратів.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі затримали молодого бойовика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі