четвер, 13 лютого 2020 10:50

МН17: Нідерланди відмовили Росії у переданні підозрюваних

МН17: Нідерланди відмовили Росії у переданні підозрюваних
Росія подала запит про право судити своїх громадян у справі MH17 у жовтні торік. Фото: Reuters

Росія надсилала запит Нідерландам, щоб їй передали право судити трьох росіян, яких підозрюють у причетності до катастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 2014-го на Донбасі.

Нідерланди відхилили прохання Росії, повідомив міністр юстиції Нідерландів Фердинанд Грапперхаус.

"Міністр юстиції відповів, що передання звинувачення проти трьох російських підозрюваних не варіант для голландської влади і розглядатися не буде", - написали в листі, направленому парламенту Нідерландів від міністерства юстиції країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерланди оголосили підозри фігурантам справи МН17

За словами Грапперхауса, Росія подала запит про право судити своїх громадян у справі MH17 у жовтні торік.

Перше судове слухання у справі трьох російських підозрюваних і одного українця призначене на 9 березня. Якщо справу передадуть до суду, то чотирьох її фігурантів можуть заочно засудити відповідно до законодавства Нідерландів.

Росія не видає своїх громадян, тому жоден із підозрюваних не постане перед судом Нідерландів. Однак нідерландська юридична фірма заявила, що один із російських підозрюваних у справі попросив, щоб його інтереси представляли у судовому процесі.

Щонайменше один підозрюваний у справі про збиття малайзійського Boeing MH17 2014-го на Донбасі готовий постати перед суддями. У суді не розголошують, хто саме захотів приєднатися до судового процесу. Суд також не розголошує назви юридичної фірми, яка представлятиме інтереси підозрюваного.

Зараз ви читаєте новину «МН17: Нідерланди відмовили Росії у переданні підозрюваних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі