пʼятниця, 26 серпня 2022 09:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Луганщина: українські захисники відбили атаки ворога з чотирьох напрямків
3

У ніч на 26 серпня російські війська чотири рази обстріляли Луганщину зі ствольної артилерії.

Вісім разів застосовувалися реактивні системи залпового вогню. Стільки ж обстрілів здійснили з мінометів, повідомив голова Луганської Обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Наслідки російських атак на Луганщині
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Наслідки російських атак на Луганщині
Наслідки російських атак на Луганщині

Вдень загарбники застосували авіацію.

"Протягом 25 серпня біля чотирьох населених пунктів росіяни завдали авіаударів", – зазначив Гайдай.

За його словами, українські захисники на Луганщині відбили атаки ворога з чотирьох напрямків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас: окупанти провалили наступ на одному з напрямків

Голова Луганської ОВА також повідомив, що проблеми з примусовою мобілізацією на захоплених територіях набирають обертів.

"Росія була вимушена посилити діяльність ФСБ на окупованих територіях, бо підтримка війни зменшується – люди не йдуть воювати. Бачать, що не повертаються сусіди та родичі. У кращому випаду, знаходять їх в шпиталях. Як от в Алчевську, де по місту навіть поширюються оголошення: через велику кількість поранених місцева хірургія приймає в дар милиці та інвалідні візки", – пише Гайдай.

Тим часом різниця в артилерійській перевазі окупантів на фронті скорочується завдяки західній підтримці України.

"Лінія фронту майже завмерла. Майже два місяці ворог без значних перемог. Але для наступу нам необхідно ще", – стверджує посадовець.

За його словами, на окупованих територіях росіяни платять за відвідування школи. Гроші можна отримати, лише якщо відправити дитину до школу до 15 вересня.

"Їм байдуже, чи повернуться люди в рідні міста пізніше, бо знають, що нічого до зими не відремонтують і на новий приплив людей розраховувати не варто. Однак і з тих, хто залишився, не всі бажають навчатися за програмою ворога. Але 10 тисяч рублів при відсутності роботи відіграють свою роль", – вважає Гайдай.

За гроші загарбники також стимулюють людей йти на псевдореферендум та здавати чоловіків, яких можна мобілізувати.

"А також не слід забувати, що одинадцятикласники невдовзі досягнуть призовного віку", – додає Гайдай.

Протягом 24 серпня росіяни посилили ракетний терор міст і сіл країни, тому наступи ворога на Луганщині не були масованими як зазвичай. Водночас окупанти атакували регіон за чотирма напрямками, невдало намагаючись покращити тактичне положення.

Ніч перед Днем Незалежності на Луганщині була неспокійна. Міста, села й українські позиції на межі Луганської та Донецької областей витримали три ракетні удари та одну атаку з повітря. Було також 35 потужних обстрілів з артилерії, мінометів та РСЗВ.

Зараз ви читаєте новину «Луганщина: українські захисники відбили атаки ворога з чотирьох напрямків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі