четвер, 25 серпня 2022 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог не покращив тактичного положення – Гайдай про ситуацію на Луганщині
3

Протягом 24 серпня росіяни посилили ракетний терор міст і сіл країни, тому наступи ворога на Луганщині не були масованими як зазвичай.

Водночас окупанти атакували регіон за чотирма напрямками, невдало намагаючись покращити тактичне положення, заявив 25 серпня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Вороги зазнали втрат, відкотилися назад, очікують нових наказів і підвищення мотивації наприкінці місяця. Дійсно, ці нелюди прийшли на нашу землю заради наживи, тож їм байдуже, кому вона дістанеться – їм самим чи лише родичам. Не співпадають із планами і справи росіян на окупованих територіях. Протягом декількох місяців вони не полишають спроб зібрати особисті дані населення задля маніпуляцій під час проведення псевдореферендуму. Певні сподівання покладали на людей похилого віку, але ті втекли від "російського світу", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія з новою силою атакувала Соледар на Донеччині: є жертви

Противник не припинив обстріли населених пунктів області зі ствольної та реактивної артилерії. Минулої ночі зафіксували вісім артатак і ще дев'ять мінометних. Чотири рази окупанти намагалися йти в танковий наступ. Поблизу трьох населених пунктів росіяни завдавали авіаудари.

Противник не припинив обстріли населених пунктів області зі ствольної та реактивної артилерії
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Противник не припинив обстріли населених пунктів області зі ствольної та реактивної артилерії
Противник не припинив обстріли населених пунктів області зі ствольної та реактивної артилерії

"Якщо до повномасштабного вторгнення ми мали понад 330 тисяч пенсіонерів, то за час повномасштабної війни за поновленням та призначенням пенсій до відповідних органів окупаційної влади звернулося лише 110 тисяч осіб. Більше двох третин літніх людей виїхали, вирішили жити в спокої та цивілізованому світі. Більшість із тих, хто не зміг евакуюватися, – жителі територій, захоплених у перші два тижні війни. Вони просто не встигли", – додав Гайдай.

На Луганщині ніч перед Днем Незалежності була неспокійна. Міста, села й українські позиції на межі Луганської та Донецької областей витримали три ракетні удари та одну атаку з повітря. Було також 35 потужних обстрілів з артилерії, мінометів та РСЗВ.

У ніч на 22 серпня росіяни сім разів вдарили ракетами по Луганщині. Позиції українських військових там обстрілювали 11 разів. Застосували ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню.

Зараз ви читаєте новину «Ворог не покращив тактичного положення – Гайдай про ситуацію на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі