четвер, 22 квітня 2021 09:36

Кулеба закликав перекрити Росії SWIFT

Кулеба закликав перекрити Росії SWIFT
Кулеба заявив, що для Заходу важливо діяти на випередження. Фото: Reuters

У разі загострення ситуації на сході України необхідно запровадити нові економічні санкції та заборонити Росії доступ до міжнародної розрахункової системи SWIFT.

Для Заходу важливо діяти на випередження, заявив глава МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю агентству Reuters.

"У мене немає інформації, щоб стверджувати, що рішення про початок воєнної операції проти України вже ухвалене... І саме тому консолідована реакція Заходу настільки є важливою нині, щоб перешкодити президенту РФ Володимиру Путіну ухвалити таке рішення", – сказав Кулеба.

У грудні минулого року голова української делегації в ТКГ щодо питань Донбасу Леонід Кравчук планував запропонувати РНБО відключити Росію від SWIFT.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники "Люблінського трикутника" зробили заяву щодо Донбасу

Росія зосередила понад 40 тис. військовослужбовців на східному кордоні України. На початку місяця українські військові відзвітували, що окупанти готують масштабні провокації й можуть ввести бойовиків углиб країни. РФ встигла перекинути до кордонів України та в анексований Крим 16 батальйонно-тактичних груп із мотострілецьких, танкових і повітряно-десантних підрозділів.

Президент Володимир Зеленський вважає, що переміщення російських військ поблизу українського кордону спрямоване на залякування Києва й Заходу.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба закликав перекрити Росії SWIFT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі