четвер, 13 липня 2023 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ успішно триває – свіжі карти боїв
5

Збройні сили України на фронті успішно ведуть контрнаступ уздовж адміністративного кордону між Запорізькою та Донецькою областями. Продовжують утримувати позиції на східному (лівому) березі Херсонської області в районі Антонівського мосту.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Російські сили 11 липня просунулися на схід від Котлярівки. Окупанти вели безуспішні наступальні дії поблизу Новоселівського. Станом на 12 липня російська армія не утримувала позицій у Торському. Війська РФ здійснили невдалі наземні атаки поблизу Веселого в 31 км на південь від Кремінної.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

Тим часом ЗСУ продовжують наступальні дії на північ і південь від Бахмута. Українські воїни досягли часткового успіху на напрямках Біла Гора-Андріївка, що у 10-12 км на південний захід від Бахмута, і Біла Гора-Курдюмівка в 12-13 км на південний захід від міста-фортеці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили про успіхи на Таврійському напрямку

Українські сили закріпилися на висоті на схід від Оріхово-Василівки і майже вийшли на трасу Е40 Бахмут-Слов'янськ. Атакували південно-західну околицю Берхівки.

12 липня росіяни контратакували українські позиції в районі Бахмута. ЗСУ відбили атаки росіян поблизу Григорівки у 8 км на північний захід від Бахмута та на схід від Оріхово-Василівки.

Українські захисники продовжували відбивати російські атаки поблизу Авдіївки, Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки), Невельського (14 км на південний захід від Авдіївки), Мар'їнки (27 км на південний захід від Авдіївки), Побєди (32 км на південний захід від Авдіївки), Новомихайлівки (36 км на південний захід від Авдіївки).

РФ наступала в напрямку Ласточкиного у 4 км на північний захід від Авдіївки, але загарбники не увійшли до населеного пункту. Російські війська почали невдалі наступальні операції поблизу Сіверного в 6 км на захід від Авдіївки та на околицях Красногорівки.

Російські джерела стверджували, що 12 липня ЗСУ здійснили обмежені наземні атаки на заході Донецької області. 12 липня Сили оборони продовжили контрнаступальні дії вздовж адміністративного кордону між Запорізькою та Донецькою областями та, де досягли успіхів.

ЗСУ продовжували наступальні дії на Бердянському напрямку, де досягли часткового успіху та просунулися вздовж лінії південного фронту. Водночас наші воїни просуваються на північ і південь від Приютного. Сили РФ безуспішно контратакували їх у напрямку Благодатного у 5 км на південь від Великої Новосілки.

Українські війська продовжили наступальні дії на Мелітопольському напрямку. Завдали прямого удару по готелю в окупованій Запорізькій області, де знаходився штаб 58-ї загальновійськової армії РФ.

Російські джерела стверджували, що українські сили, нібито, завдали ударів касетними боєприпасами, наданими Заходом. В ISW не бачили візуального підтвердження цьому.

Тим часом ЗСУ продовжують утримувати позиції на східному (лівому) березі Херсонської області в районі Антонівського мосту.

Російські війська використовують військово-морські засоби для усунення заторів на Керченському мосту. ВМФ РФ залучив два великі десантні кораблі для виконання функцій транспортних поромів у Керченській протоці.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 12 липня становлять уже понад 235 530 окупантів. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 510 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ успішно триває – свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі