четвер, 22 червня 2023 08:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ триває: що зараз відбувається на фронті

Контрнаступ триває: що зараз відбувається на фронті
Українські війська продовжують стримувати наступ окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Маріїнському напрямках. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України продовжують наступ на фронті зокрема на Мелітопольському, Бердянському та Лиманському напрямках

На напрямку Рівнопіль – Старомайорське наші воїни мають частковий успіх. Закріплюються на досягнутих рубежах, повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов 22 червня.

"Українські війська там завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби", – сказав він.

На Лиманському напрямку Сили оборони вели наступальні дії у напрямку населених пунктів Білогорівка та Діброва. Також мали частковий успіх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ атакують на півдні та Донбасі – показали свіжі карти боїв

ЗСУ продовжують стримувати наступ окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Маріїнському напрямках.

"Особливо важкі бої тривають на Лиманському напрямку в районах на північний захід від Діброви, біля Серебрянського лісництва та північніше Григорівки Донецької області", – додав Ковальов.

Попри повільніший, ніж очікувалося, темп українського контрнаступу, Збройні сили України, ймовірно, успішно створюють умови для основного удару.

Офіційний Київ дав зрозуміти, що контрнаступ ЗСУ буде серією поступових і послідовних наступальних дій, сказано в свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зовсім недавно висловили спостереження, що поточні операції не є основним напрямом планування контрнаступу України. Теперішній уповільнений контрнаступ Сил оборони може мати на меті виснаження сил ворога і підготовку подальших наступальних дій.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ триває: що зараз відбувається на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі