середа, 13 квітня 2022 11:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Карнавал перемоги" росіяни планують провести у Маріуполі. Але їм це не вдасться

"Карнавал перемоги" росіяни планують провести у Маріуполі. Але їм це не вдасться
Іващенко отримав наказ провести зачистку частини Центрального району міста від завалів та тіл загиблих задля забеспечення проведення параду на 9 травня Фото: Українська правда

Окупанти намагаються створити картинку відновлення мирного життя в Маріуполі. Це попри те, що контролю над містом вони так і не встановили. Після призначення Костянтина "трупожера" Іващенка пійшли інші призначення.

Сьогодні призначили керівника освіти. За поперденьою інформацією якогось пана Мирошниченка. Він заявив про підготовку процесу навчання для 4, 9 та 11 (12-х) класів, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Місцем для "відновлення навчання" обрали єдину непошкоджену школу №53. Декілька днів поспіль близько 40 людей, яким пообіцяли за це заплатити, приводять школу до ладу. Навчання планують запустити з першого травня. Дітей цих класів хочуть формально інтегрувати в російську та псевдореспубліканську систему освіти.

Іващенко отримав наказ провести зачистку частини Центрального району міста від завалів та тіл загиблих задля забеспечення проведення параду на 9 травня. Окупанти, вірогідно, планують саме в Маріуполі провести "карнавал перемоги" на 9 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукають "нацистів", замітають сліди й мобілізують чоловіків: у Маріуполі окупанти почали зачищення

"Техніки і людей для здійснення таких заходів в місті немає. Зрив цього наказу веде до скорочення строку придатності гауляйтера Іващенко", - зазначив Андрющенко.

У Маріуполі в Донецькій області колаборанти з ОПЗЖ "обрали" "голову" міста й "секретаря". Сьогодні в приміщенні школи №53 "головою" обрали російського агента Костянтина Іващенка. Другого колаборанта - депутата з ОПЗЖ Євгена Хармишева - "секретарем". Це - прямий примус до співпраці, а точніше - шантаж з загрозою життю та близьким. Ми знаємо поіменно кожного з реальних колаборантів і розкажемо про кожного згодом, щоб не наражати на небезпеку наших людей", - написав радник мера. Іващенко розвалив найбільше в Україні машинобудівне підприємство. Обікрав десятки тисяч працівників. Вступив до лав ОПЗЖ. Зрадив свою країну, пише міська рада.

Зараз ви читаєте новину «"Карнавал перемоги" росіяни планують провести у Маріуполі. Але їм це не вдасться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі