понеділок, 28 листопада 2022 18:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Хочуть прикриватися цивільними: окупанти зводять склад боєприпасів біля школи

Хочуть прикриватися цивільними: окупанти зводять склад боєприпасів біля школи
У Маріуполі росіяни облаштовують склад БК під прикриттям цивільних. Фото: Петро Андрющенко

На місці знищеного Центрального ринку Маріуполя російські окупанти облаштовують склад боєприпасів.

Поруч розташована школа. Росіяни прикриваються цивільним населенням. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вщент знищили історичний центр Маріуполя: фото руїн

"Окупанти почали облаштовувати склад з БК на території знищеного Центрального ринку, у центрі міста, за 100 метрів від школи 65, яку використовують як головну піар-точку. Прикритися цивільними. Ніколи такого не було й от знов", – вказав він.

Окупанти зруйнували Центральний ринок у перших числах березня.

У тимчасово захопленому росіянами Маріуполі ватажок терористів ДНР Денис Пушилін наказав провести нову хвилю зачищень для придушення громадського невдоволення.

Причиною стала колективна скарга, що надійшла на ім'я депутата російської Держдуми Дмитра Сабліна, якого вважають "куратором" міста. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Суть проблеми в тому, що гауляйтери Донецької області прописали офіційні рішення про надання нового житла як компенсації за втрачене так, що отримати його маріупольці не зможуть.

Зараз ви читаєте новину «Хочуть прикриватися цивільними: окупанти зводять склад боєприпасів біля школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі