середа, 06 липня 2022 15:04

Хабарництво та рекет: окупанти наживаються на трагедії Маріуполя

Хабарництво та рекет: окупанти наживаються на трагедії Маріуполя
У Маріуполі вимагають хабарі за стихійну торгівлю. Фото: eastnews.ua

У захопленому Маріуполі процвітає кумівство, хабарництво та рекет. Російські окупанти намагаються нажитися на знищеному місті.

Стихійну торгівлю дозволили лише в узгоджених місцях. Загарбники сформували комісії з-поміж псевдополіції, податкової та адміністрації, які мають штрафувати. В реальності людей примушують давати хабарі, пише радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

Окупанти контролюють постачання дизельного палива місцевим фермерам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі терористи придумали новий метод шантажу

Росіяни завезли багато будівельних матеріалів нібито для безоплатної видачі населенню. Але колаборанти почали їх продавати. Люди купують матеріали на гроші від продажу власного майна в ломбардах. Ці схеми прикриває міністерство надзвичайних ситуацій Росії. Продані будматеріали воно офіційно списує.

"Дружня спайка колаборантів та МНС-сників набирає обертів. Особливо з огляду на те, що контракти в МНС Росії лише до жовтня. Тож обидві сторони поспішають вкрасти все, що ще можна. Бандитський Маріуполь минулого повернувся в теперішнє та майбутнє на час окупації", – підсумував Андрющенко.

У Маріуполі залишаються приблизно 150-170 тис. людей.

Мешканці п'ють воду з каналізації. Через зруйновану систему водопостачання можливе поширення холери, повідомляла Всесвітня організація охорони здоров'я. Пізніше окупанти заявили, що закриють місто на карантин через хворобу.

Зараз ви читаєте новину «Хабарництво та рекет: окупанти наживаються на трагедії Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі