пʼятниця, 16 лютого 2024 19:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про ситуацію на фронті: головне з вечірнього зведення

Генштаб повідомив про ситуацію на фронті: головне з вечірнього зведення
Протягом доби відбулось 70 бойових зіткнень. Фото: Генштаб

Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу та зенітно-ракетному комплексу окупантів.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по трьох районах зосередження особового складу, двух районах вогневих позицій артилерії, одному складу боєприпасів, двох радіолокаційних станціях противника. Про це ввечері 16 лютого повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас ворог активно застосовує авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки. Протягом доби відбулось 70 бойових зіткнень.

Загалом російські окупанти завдали вісім ракетних та 49 авіаційних ударів, здійснили 84 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 27 атак в районі Авдіївки та ще дві атаки поблизу Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, продовжує спроби захопити Авдіївку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіжі кадри знищеної Авдіївки показали в мережі

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки, Новомихайлівки Донецької області. Тут загарбники, за підтримки авіації, сім разів намагалися прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито п'ять атак біля Богданівки, Іванівського, Андріївки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито вісім атак поблизу населених пунктів Терни, Ямполівка, Торське Донецької області та Білогорівка Луганської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено дві спроби штурму позицій наших військ.

На Куп'янському, Запорізькому, Новопавлівському напрямках ворог наступальних дій не проводив, обстріляв ряд населених пунктів.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

Після багатьох місяців протистояння, командування ОСУВ "Таврія" прийняло рішення відійти з позиції "Зеніт" на південно-східний околиці Авдіївки.

Сили оборони тримали цю позицію стільки, скільки це давало можливість ефективно стримувати та знищувати ворога. Про це повідомив командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський в Telegram.

Рішення відійти було ухвалено задля збереження особового складу та покращення оперативної обстановки.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про ситуацію на фронті: головне з вечірнього зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі