пʼятниця, 21 жовтня 2022 09:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Гайдай розповів про нові "порядки" росіян на Луганщині

Гайдай розповів про нові "порядки" росіян на Луганщині
Аграрні заклади освіти в області росіяни перепрофільовують на військові. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Так званий уряд ЛНР не враховує багатоповерхівки захоплених цьогоріч міст, де мерзнуть десятки тисяч людей, до загальних показників готовності до зими, однак звітує про захмарні 98% по Луганщині. Аграрні заклади освіти в області тим часом перепрофільовують на військові.

Водночас населенню Луганщини розповідають, що запровадження воєнного стану на території так званої ЛНР є частиною процесу інтеграції до складу Росії і жодних нововведень для цивільних не буде, заявив 21 жовтня голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Окрім контролю за телефонними переговорами, повідомленнями в інтернеті, перевірок поштових відправлень затримання на вулиці до 30 діб, офіційного обмеження виїзду, обшуку транспортних засобів, заборони страйків, обмеження вибору місця проживання, примусового відселення. Як-то кажуть: "Оснований для паники нет". Майже завершивши часткову мобілізацію на території РФ, примусове вручення повісток громадянам не припинилося. Воєнний стан там запровадили, а про теплопостачання забули", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ імітує захоплення Бахмута: аналітики ISW оцінили ситуацію на Донбасі

Звітують про 98% готовність. Щоправда, лише у Луганську, Алчевську, Антрациті, Первомайську та Ровеньках. Захоплені 2022 року міста окупаційна влада не враховувала навесні, не вважає за потребу щось робити там і зараз.

"У жодному із них централізованого опалення цьогоріч не буде. А це – не одна тисяча багатоповерхівок. Їхні мешканці очікують на сувору зиму. Зменшена і кількість цивільних навчальних закладів. Навіщо "молодій республіці" аграрії? Біловодський аграрний коледж перейменували на "козачий кадетський професійний коледж". Чоловіки призовного віку закінчаться, дійде черга до кадетів? Їх кидатимуть в район Білогорівки?" – додав Гайдай.

На Луганщині у напрямках Сватового та Кремінної точаться важкі бої. Російські окупанти реактивною артилерією перетворюють звільнені Збройними силами України населені пункти на попіл, як Попасну. Більшість будинків у Стельмахівці зруйновані окупантами. Масштабними мінуваннями росіяни намагаються зупинити наступ ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Гайдай розповів про нові "порядки" росіян на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі