четвер, 20 жовтня 2022 09:57

Важкі бої в напрямках Сватового та Кремінної: Гайдай розказав про деокупацію Луганщини

Важкі бої в напрямках Сватового та Кремінної: Гайдай розказав про деокупацію Луганщини
У селах вздовж лінії фронту частково мобілізовані росіяни виселяють місцевих жителів із будинків. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Луганщині у напрямках Сватового та Кремінної точаться важкі бої. Російські окупанти реактивною артилерією перетворюють звільнені Збройними силами України населені пункти на попіл, як Попасну.

Більшість будинків в Стельмахівці зруйновані окупантами. Масштабними мінуваннями росіяни намагаються зупинити наступ ЗСУ, заявив у четвер голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі національного марафону.

"У селах вздовж лінії фронту частково мобілізовані росіяни виселяють місцевих жителів із будинків – Нижня Дуванка і навколишні населені пункти переповнені "мобіками". Після учорашньої заяви президента Росії Володимира Путіна почнеться тотальна мобілізація. Водночас на тимчасово окуповану територію Луганської області вже прибуло поповнення з числа мобілізованих. Відзначаються численні факти пограбувань та мародерства. Значна кількість зазначеного контингенту прибула з місць позбавлення волі", – розказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деокупація Луганщини ЗСУ – Гайдай розказав про ситуацію в регіоні

Окупантів знову відбили від Білогорівки, а колаборантів росіяни далі Станиці Луганської не пускають – саме там шукають для них житло у пустих домівках. Втім, житла не вистачає не тільки для тих, хто біжить, а й для тих, хто бігтиме трохи пізніше.

"Саме в Станиці Луганській так зване міністерство будівництва ЛНР формує маневровий житловий фонд для біженців. Звісно, будувати ніхто нічого не збирається. Формування фонду проводитиметься виключно через вскриття житлових приміщень, в яких ніхто не проживає. Інформацію про такі домівки "адміністрація" району очікує от місцевого населення. Не подобався сусід – здай його будинок. Це – "руський мир", – додав Гайдай.

Грошей в окупантів на житло немає, бо їх вкладають у ремонти. Що саме і наскільки якісно роблять – неважливо, головне – вкласти кошти.

"Волгоградська область достроково нібито виконала план на 2022 рік щодо відновлення об'єктів інфраструктури у підшефному Станично-Луганському районі. На це було спрямовано 860 мільйонів рублів. Кому пішли ці кошти і де результати будівництва – наразі невідомо навіть місцевим жителям. Наскільки мало покращитися життя району, окупованого ще на межі зими-весни? За ці кошти, наприклад можна було виконати лише ремонт дороги від колишнього КПВВ до повороту на Широкий. Це якщо не красти", – ідеться у повідомленні.

Окупанти намагаються організувати контрнаступ на Лиман і продовжують будувати свою лінію оборони із бетонних споруд.

На відновлення Луганської області знадобиться приблизно сім років. Проте такі роботи можна буде розпочати лише після повної деокупації регіону.

Зараз ви читаєте новину «Важкі бої в напрямках Сватового та Кремінної: Гайдай розказав про деокупацію Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі