середа, 19 жовтня 2022 11:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Деокупація Луганщини ЗСУ – Гайдай розказав про ситуацію в регіоні

Деокупація Луганщини ЗСУ – Гайдай розказав про ситуацію в регіоні
Окупанти підтягли до Луганської області багато техніки та мобілізованих. Фото: скріншот

Збройні сили України розробили чіткий план з деокупації Луганської області. Захисники України чітко його дотримуються.

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 19 жовтня повідомив у середу голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі національного марафону.

"Окупанти підтягли свіжомобілізованих ув'язнених, приїхало багато техніки та ППО. Також росіяни підірвали кілька мостів, щоб унеможливити швидкий контрнаступ ЗСУ. Водночас українські артилеристи у Луганській області чітко потрапляють за складами та командними пунктами окупантів", – заявив він.

Як тільки ЗСУ вибивають росіян із населеного пункту, вони розстрілюють його з усіх видів озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Донбас: Кириленко повідомив останні новини

"Багато хто з українців очікував деокупацію Луганщини такою ж швидкою, як і Харківщини. Однак саме в нашому регіоні скупчилися всі ті військові, що повтікали з Харківщини. Коли наші військові дозволять заїхати у звільнені населені пункти: пропонуватимемо населенню евакуацію на зимовий період, а також працюватимемо, щоб забезпечити людей теплом, водою та зв'язком", – ідеться у повідомленні.

Тим часом у так званій ЛНР поступово змінюють керівництво на представників Росії, але народ не обдурити.

"За останні два з половиною року ми побудували сотні кілометрів доріг, відремонтували багато лікарень та закладів освіти: люди з окупованих територій бачили ці позитивні зміни, яких вони не спостерігали протягом восьми років на окупованих з 2014 року територіях", – додав Гайдай.

За добу підрозділи Збройних сил України відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Огірцеве і Дворічна Харківської області, Білогорівка на Луганщині, а також Новокалинове, Майорськ, Одрадівка, Нью-Йорк, Новомихайлівка, Невельське, Опитне та Мар'їнка Донецької області. Авіація Сил оборони України протягом попередньої доби завдала 24 удари.

Зараз ви читаєте новину «Деокупація Луганщини ЗСУ – Гайдай розказав про ситуацію в регіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі