пʼятниця, 21 жовтня 2022 07:45

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ імітує захоплення Бахмута: аналітики ISW оцінили ситуацію на Донбасі

Російські окупанти на Донбасі імітують захоплення Бахмута Донецької області, щоб показати "перемогу" хоча б на одному з напрямків фронту.

На тлі постійних втрат на північному сході та півдні України росіянам доводиться демонструвати надумані успіхи, ідеться в новому звіті американського Інституту вивчення війни ISW.

"20 жовтня Росія продовжила завдання наземних ударів у Донецькій області. У Генштабі зазначали, що Збройні сили України відбивали атаки окупантів в районі Бахмута: на північний схід від міста в районі Бахмутського, а також на північний захід від населеного пункту, в районі Опитного", – ідеться у повідомленні.

Автор: understandingwar.org
  РФ імітує захоплення Бахмута, щоб показати "перемогу" хоча б на одному напрямку
РФ імітує захоплення Бахмута, щоб показати "перемогу" хоча б на одному напрямку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У розвідці розповіли, скільки найманців "Вагнера" воює в Україні

Російські пропагандисти тим часом стверджують, що найманці ПВК "Вагнер" нібито просунулися біля південних околиць Бахмута. Так звані військові блогери в РФ і російські "воєнкори" намагалися видати за правду те, що українські ударні групи нібито могли передислокуватися на Бахмутському напрямку, щоб "стримати наступ "Вагнера". Пропагандисти також стверджували, що окупанти нібито вперше за п'ять днів змогли домогтися "мінімального успіху" в Соледарі, що розташований за 12 км від Бахмута.

"ISW не може самостійно перевірити ці заяви Росії. Російське видання РИА опублікувало карту за 20 жовтня, яка показує контроль України над більшою частиною Бахмута, незважаючи на численні заяви російських джерел про те, що армія РФ діє в самому Бахмуті. Російські сили, імовірно, фальсифікують заяви про наступ в районі міста, щоб зобразити себе переможцями принаймні в одному секторі на тлі великих втрат на північному сході і півдні", – зазначають аналітики.

На Луганщині у напрямках Сватового та Кремінної точаться важкі бої. Російські окупанти реактивною артилерією перетворюють звільнені Збройними силами України населені пункти на попіл, як Попасну. Більшість будинків у Стельмахівці зруйновані окупантами. Масштабними мінуваннями росіяни намагаються зупинити наступ ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «РФ імітує захоплення Бахмута: аналітики ISW оцінили ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі