понеділок, 23 травня 2022 07:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Два тижні боротьби за життя: померла поранена росіянами 11-річна дівчинка з Луганщини
7

Фото: t.me/luhanskaVTSA

22 травня в реанімації Дніпра померла 11-річна дівчинка з Привілля на Луганщині.

Вона потрапила під ворожий обстріл два тижні тому, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram вранці 23 травня.

"7 травня ворог накрив Привілля артилерією. Дівчинку з мінно-вибуховою травмою одразу госпіталізували до Дніпропетровської обласної дитячої лікарні. За життя дитини два тижні боролися найкращі медики регіону", - написав він.

Упродовж 22 травня на Луганщині ворог влучив у понад 70 об'єктів житлового фонду. Увечері загинула жителька Лисичанська. У її квартиру прилетів снаряд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зараз все кинуто сюди" - Гайдай про ситуацію на Донбасі

"Обстріл цього житлового кварталу був доволі щільним - пошкоджено одразу чотири будинки. Загалом у місті зафіксовані руйнування в 13 будинках. Потужні удари неодноразово витримував Новодружеськ, проте 28 будинків там теж зруйновані. Ворог влучив ще в 13 будинків у Золотому, чотири - в Нирковому, по три - в Миколаївці й Катеринівці, два - в Гірському", - додав Гадай.

У Сіверськодонецьку росіяни пошкодили ще п'ять багатоповерхівок і торгові площі ринку.

"Поранення зазнав літній чоловік, якого поліцейські своєчасно доправили до лікарні. Під час наступу на Сіверськодонецьк противник вів бойові дії в районах Пурдівки й Олександрівки, а також штурмував Тошківку", - підсумував голова ОВА.

Від початку повномасштабної війни Росії проти України загинули 232 дитини. Ще понад 430 українських дітей станом на ранок 22 травня були поранені.

Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ українських міст і сіл пошкоджено 1837 закладів освіти. Водночас 172 з них зруйновано повністю.

Зараз ви читаєте новину «Два тижні боротьби за життя: померла поранена росіянами 11-річна дівчинка з Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі