пʼятниця, 16 жовтня 2020 21:40

Держдеп США підтримав позицію України по виборам на Донбасі

Держдеп США підтримав позицію України по виборам на Донбасі
У Держдепі підтримали територіальну цілісність України. Фото: "Цензор.нет"

США повністю підтримують позицію України, що вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу можуть проводитися тільки після повернення контролю над українсько-російським кордоном та забезпечення умов безпеки в регіоні.

Про це заявив під час прямого включення Вашингтон-Київ на тему врегулювання на Донбасі заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент, передає Укрінформ.

"Процедура виборів не може проводитися без забезпечення належної безпеки кордонів. Для того, щоб відбулися вибори, необхідна наявність відповідних умов", - зазначив представник Держдепартаменту США.

США підтримують територіальну цілісність України. При цьому, Кент зауважив, що можливість вирішити будь-який конфлікт існує завжди. Для цього потрібна лише політична воля сторін.

"Політичне бажання в Києві є, і його вистачає", - зазначив Кент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися результати опитування про вільну економічну зону на Донбасі

Американський дипломат нагадав, що саме з російської сторони немає зрушень у виконанні Мінська. Тому США і ЄС ввели санкції, які тривають періодично за відповідною процедурою. А зараз в Європі вводять додаткові обмеження проти РФ за будівництво моста через Керченську протоку.

"Важливо не те, що ми додаємо більше стимулів, щоб подивитися, змінить Росія поведінку, а то, що ми повинні зберігати єдність", - підкреслив представник США.

Війна на Донбасі завдала українській економіці $120 млрд збитків. На мінімальне відновлення регіону необхідно ще $21 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США підтримав позицію України по виборам на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі