субота, 23 квітня 2022 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Деблокада Маріуполя: влада розглядає кілька варіантів

Деблокада Маріуполя: влада розглядає кілька варіантів
Всі способи деблокади Маріуполя обговорюються, наголошує представник Офісу президента. Фото: "Маріуполь сейчас"

Україна розглядає кілька варіантів вирішення питання деблокади Маріуполя. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю "Сьогодні".

"Є кілька сценаріїв. Президент Володимир Зеленський озвучував те, що ми готові і до військової деблокади Маріуполя – для нас це важливо, щоб забрати людей. Президент сказав також про те, що якщо буде умисне вбивство на "Азовсталі" наших захисників, тобто якщо Російська Федерація таки у прямому ефірі спробує вбити всіх, скинути на них сотні авіаційних бомб, то це блискавично зупинить переговорний процес, зокрема у його політичній складовій", – каже Подоляк.

За його словами, постійно йдуть консультації з російською стороною щодо того, щоб зробити гуманітарний коридор в Україну та забрати оборонців у повному обсязі без жодних умов.

"Є треті країни, зокрема Туреччина, яка готова брати участь у тому, щоб через Азовське море вивести всіх, хто сьогодні є на "Азовсталі". Була пропозиція наших військових, які перебувають на "Азовсталі", щоб ми там провели спеціальний раунд переговорів та під наші домовленості ми забрали хлопців. Я готовий приїхати туди разом з Давидом Арахамією, ми чекаємо відповіді від російської сторони – чи готові вони приїхати туди? Ми разом забрали б хлопців і вивезли б їх з Маріуполя", – говорить Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Світові політики хворі на страх перед Росією" – журналіст

Всі способи деблокади Маріуполя обговорюються, наголошує представник ОП.

"Ми інтенсивно цим займаємося. Тому що для нас усі ці хлопці – це просто неймовірні герої, яких потрібно для України зберегти обов'язково. І ми це робитимемо у будь-якому разі, тому що Маріуполь – це символ сьогоднішньої України, символ України, яка до кінця боротиметься за свою свободу. І ці п'ять з половиною тижнів, які вони піддавалися інтенсивній атаці з боку російських військ, що перевищують їх десятикратно в силах і в техніці, довели, що Україна саме там і завжди боротиметься. І ми розуміємо, що символічно для Російської Федерації знищити цих захисників. Для нас це неприйнятно у жодній формі", – пояснює він.

Російські окупанти масово вивозять тіла убитих мирних жителів Маріуполя. Таким чином загарбники хочуть приховати свої злочини.

В окупованому російськими військами селищі Мангуш, розташованому менш як за 20 км від Маріуполя, супутник зафіксував братську могилу. Траншея - завдовжки понад 300 м.

Зараз ви читаєте новину «Деблокада Маріуполя: влада розглядає кілька варіантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі