пʼятниця, 07 липня 2023 13:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов дав оцінку контрнаступу ЗСУ

Данілов дав оцінку контрнаступу ЗСУ
Наступ ЗСУ триває успішно в безпрецедентних умовах. Фото: facebook.com/danilov.oleksiy

Контрнаступ Збройних сил України у безпрецедентних умовах відбувається успішно.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив у Facebook, що українська армія робить неможливе.

"Під час активних бойових дій ЗСУ роблять неможливе, ламаючи всі усталені теорії та практики ведення сучасних воєн. Сили оборони успішно виконують завдання наступу в умовах рівності або навіть чисельної меншості задіяних сил і засобів. Реалізують завдання без переваги у повітрі. Випадок безпрецедентного характеру", – написав він 7 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РНБО спрогнозували, які республіки першими вийдуть зі складу РФ

Водночас Данілов зазначив, що головним пріоритетом є життя воїнів. А тому втрати ЗСУ у наступі набагато нижчі, ніж у росіян.

"Диво української стійкості вимагає постійного та значно більшого постачання озброєння. Це питання одне з головних на засіданнях Ставки, зусиль президента та уряду", – додав секретар РНБО.

Західні поставки зброї дозволили б розпочати наступ Збройних сил України набагато раніше. Контрнаступ ЗСУ був сповільнений укріпленою російською обороною, заявив президент Володимир Зеленський.

ЗСУ потрібна вся зброя і матеріальні засоби. Складнощі на полі бою зараз призводять до того, що контрнаступ сповільнюється.

Зеленський додав, що в деяких районах фронту військові не можуть "навіть думати про початок" атак, тому що у них немає відповідної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Данілов дав оцінку контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі