середа, 30 травня 2018 10:29

"Це - серйозна ескалація конфлікту" - Геращенко дала невтішний прогноз

"Це - серйозна ескалація конфлікту" - Геращенко дала невтішний прогноз
Ірина Геращенко каже, що сьогоднішнє засідання у Мінську буде тяжким, як ніколи. Фото з відкритих джерел

Засідання ТКГ у Мінську 30 травня буде важким через вбивства школярки на Донбасі та журналіста Аркадія Бабченка у Києві.

Все це - ознаки ескалації військового конфлікту, написала у Facebook Ірина Геращенко, представник України в гуманітарній підгрупі.

"Сьогодні буде дуже важке засідання - через погіршення безпекової ситуації, вбивства дітей на Донбасі, через заблоковане питання звільнення заручників і недопуск Червоного хреста до в'язнів, через відсутність відповіді РФ щодо українськоі ініціативи передати їм 23 росіян, аби звільнити наших, в т. ч. Олега Сенцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шукала плаття на випускний" – розповіли про загиблу на Донбасі школярку

Іду з важким серцем. Й через страшні нічні новини. Й через гостре усвідомлення, що відбувається серйозна ескалація конфлікту, не лише на лінії фронту. Війна, тероризм - поряд, в тилу. Й що дійсно турбує - відсутність реакціі світу на проблему заручників і політв'язнів. Так, люди доброї волі в багатьох країнах вийшли на акції підтримки Олега і його колег по нещастю. Але де заяви, бодай про занепокоєння, урядів і лідерів, ОБСЄ, ООН, РЄ, ПАРЄ, Червоного хреста, ЄС, США й інших інституцій, які мали б жорстко реагувати на недопуск лікарів і консулів, безпідставне утримання в тюрмах більше аніж 4 роки? Світ мовчить. Й це ускладнює українську задачу- витягти", - написала Геращенко.

Український політв'язень 41-річний Олег Сенцов голодує 17-й день. 28 травня погодився на підтримуючу терапію, повідомили у Федеральній службі виконання покарань Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Це - серйозна ескалація конфлікту" - Геращенко дала невтішний прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі