понеділок, 30 жовтня 2023 19:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Буде дуже гаряче" - чому Росія кинулася у наступ на Авдіївку

"Буде дуже гаряче" - чому Росія кинулася у наступ на Авдіївку
Російські загарбники перегруповують свої війська під Авдіївкою. Фото: "Факти"

Всі ділянки фронту дуже складні, проте головна увага прикута до Авдіївки. Росія хоче покращити своє становище перед зимою, убезпечити рух по автотрасах вздовж через Донецьк.

Сумарні втрати ворога колосальні, проте ворог продовжує наступ і на півночі підійшов до залізниці. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Сергій Згурець.

"Зараз ворог активізувався майже по всій протяжності фронту. Всі ділянки фронту дуже складні, проте головна увага прикута до Авдіївки. Заангажованість на цьому напрямку може бути використана ЗСУ, аби знищити усі резерви, які використовує РФ. Якщо говорити про військові цілі агресора, РФ хоче покращити своє становище перед зимою, убезпечити рух по автотрасах вздовж через Донецьк. Також це стосується і руху по залізниці на відтинку Ясинувата-Донецьк. Це велика і важлива залізнична розв'язка для противника, саме для досягнення цих цілей ворог прагне перерізати наші логістичні шляхи, які ведуть до Авдіївки та спробувати оточити наші війська в Авдіївці. Зараз штурмові дії противника йдуть за декількома напрямками. З півдня і з півночі вони намагаються оточити Авдіївку, і це чимось нагадує наступ на Бахмут. Зокрема тим, що росіяни зациклені на захопленні цього району попри втрати, які вони вже зазнали й зазнають", - наголосив Згурець.

Найбільш складно зараз на півночі, де ворог тисне з Красногорівки до Степового.

"Ворог там активно наступає з 10 жовтня на достатньо вузькій ділянці, шириною близько 2 км. Тут було сконцентровано значні сили, це бригади 1-го корпусу так званої ДНР, бригади 2-ї загальновійськової армії. Сумарні втрати ворога колосальні, проте ворог продовжує наступ і на півночі підійшов до залізниці. На одній із ділянок пробує пробитись в споруди коксохімічного заводу, це важливі елементи нашої лінії оборони. Сам терикон, який поруч з коксохімом перебуває у сірій зоні", - пояснив Згурець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЗСУ за 10 днів збили п'ять штурмовиків Су-25" - Росія хоче наростити масштаб авіаударів

В наступні кілька тижнів і місяців на цьому напрямку буде дуже гаряче, тому рішення стосовно евакуації цивільних є правильним, додав експерт.

"ЗСУ потрібно більше ресурсів та зброї, щоб перемолоти окупантів. Зупинити, послабити й знищити військову машину РФ можна лише способом прямого військового зіткнення", - уточнив Згурець.

Російські загарбники перегруповують свої війська під Авдіївкою Донецької області. Ворог підтягує туди техніку та перекидає особовий склад. Про це розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Російські загарбники збираються атакувати Авдіївський коксохімічний завод, що розташований на північ від міста. Нині окупанти зосередили там значну частину своїх сил. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «"Буде дуже гаряче" - чому Росія кинулася у наступ на Авдіївку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі