пʼятниця, 06 січня 2023 14:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка показала актуальну карту боїв в Україні

Збройні сили України продовжують відбивати атаки російських окупантів у Донецькій області й водночас атакувати на інших ділянках фронту.

Ворог не полишає спроб наступу на сході країни, свідчить свіжа карта, опублікована у Twitter міністерства оборони Великої Британії 6 січня.

Найзапекліші бої на Донбасі тривають на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Водночас бої точаться і в напрямку Кремінної в Луганській області, де українські сили мають перевагу.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Показали актуальну карту війни від британської розвідки
Показали актуальну карту війни від британської розвідки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деокупація Луганщини: Гайдай розказав про успіхи ЗСУ під Сватовим

Російська армія намагається штурмувати позиції українських захисників на сході Харківської області й на Луганщині. ЗСУ стримують дії ворога, не даючи йому просуватися, а також контратакують у відповідь.

Не стихає боротьба й у Запорізькій і Херсонській областях. Російські окупанти активно обстрілюють населені пункти у так званій сірій зоні.

Збройні сили України на Донеччині провели успішну контратаку у Бахмуті, що дозволило відкинути окупантів у місті на 300 м. Війська РФ намагаються наступати на Луганщині в районі Сватового, щоб зменшити тиск на трасу Сватове – Кремінна, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка показала актуальну карту боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі