четвер, 03 травня 2018 09:53

Брак кадрів та безпілотників: розказали про слабкі місця бойовиків

Брак кадрів та безпілотників: розказали про слабкі місця бойовиків
Деякі підрозділи бойовиків ДНР укомплектовані солдатами на 5%. Фото: narodna-pravda.ua

Командування бойовиків з 1-го армійського корпусу ДНР запевняє своє керівництво, що не має проблем з особовим складом. Нібито корпус забезпечений солдатами на 95%. Проте насправді має суттєвий дефіцит.

Деякі загони існують лише формально, оскільки мають 5% бійців. Загалом некомплект підрозділів становить 40-60%, стверджує Дмитро Тимчук, координатор групи "Інформаційний спротив".

"Так, в 9-й механізованій бригаді некомплект варіюється від 25 до 60 відсотків. У 100-й бригаді - від 35 до 70 відсотків. Єдиний повністю укомплектований підрозділ у цій бригаді - взвод БПЛА, який насправді - оцініть гумор - не має жодного БПЛА, якщо не брати до уваги цивільного безпілотника. В 1-й омсбр некомплект - від 35 до 60 відсотків", - зазначив Тимчук.

Інша проблема бойовиків - якість кадрів. Перед керівництвом вони звітують, що весь особовий склад має високі морально-психологічні якості та бойовий дух. Насправді соцдослідження виявили, що від 65 до 80 відсотків бойовиків мають низький бойовий дух та психологічні проблеми, що обумовлені алкоголем та наркотиками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друга доба після завершення АТО: на українські позиції "прилетіло" 22 рази

Боєздатність терористичних підрозділів забезпечується завдяки відбірним російським найманцям та іншим військовим РФ.

Військовий сценарій повернення Донбасу призведе до того, що в Україну через неконтрольований кордон вдеруться тисячі російських спецназівців і кримінальників. Так вважає український дипломат Олександр Левченко. Зазначає, що у солдатів РФ може і не бути шевронів російських збройних сил. Путін і Кремль дуже розраховують на такий сценарій, каже дипломат.

Зараз ви читаєте новину «Брак кадрів та безпілотників: розказали про слабкі місця бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі