середа, 02 травня 2018 17:33

"Увійдуть десятки тисяч російських спецназівців" - дипломат про ситуацію на Донбасі

"Увійдуть десятки тисяч російських спецназівців" - дипломат про ситуацію на Донбасі
Військовий наступ ЗСУ на Донбасі дасть привід Путіну перекинути в Україну тисячі своїх солдат і кримінальників. Фото: Інформатор

Військовий сценарій повернення Донбасу призведе до того, що в Україну через неконтрольований кордон вдеруться тисячі російських спецназівців і кримінальників.

Так вважає Олександр Левченко, екс-посол України в Хорватії і в Боснії і Герцеговині.

"Існує чотири сценарії подальшого розвитку конфлікту на Донбасі, серед яких - заморожений конфлікт, військове звільнення, мирна реінтеграція і відмова від цих територій. Останнє потрібно відразу відкинути. По-перше, це нелогічно, а по-друге, якщо зараз паркан Путіна стоїть під Горлівкою, і ви відмовитеся від цієї території, то через два роки він перенесе його звідти кудись до кордону з Харківською областю, ще через два роки - до кордону з Кримом, а ще через два - в Одесу і Придністров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Гримчак: В України є три плани деокупації Донбасу

Військовий сценарій зіграє на руку Кремлю. На другий день після початку силової операції через 400 кілометрів неконтрольованого кордону увійдуть десятки тисяч російських спецназівців і головорізів, у яких може і не бути шевронів російських збройних сил. Почнуться страшні речі. Тому військовий сценарій дуже небезпечний. Як на мене, Путін і Кремль дуже на нього розраховують", - сказав Левченко.

Бойові дії на Донбасі можуть вплинути на рішення про її членство в НАТО, але головну увагу все одно звертатимуть на реформи.

Зараз ви читаєте новину «"Увійдуть десятки тисяч російських спецназівців" - дипломат про ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі