понеділок, 21 січня 2019 18:30

"Били в пах" - кіборг розповів про тортури у полоні бойовиків

"Били в пах" - кіборг розповів про тортури у полоні бойовиків
Захисник ДАП, боєць 80-ї аеромобільної бригади Ярослав Гавянець провів три тижні у полоні бойовиків / скрін

Захисник Донецького аеропорту, боєць 80 аеромобільної бригади Ярослав Гавянець провів т3 тижні у полоні бойовиків.

Про полон та знущання він розповів в інтерв'ю Gazeta.ua.

Ярослав Гавянець потрапив у полон 22 січня 2015-го після захоплення бойовиками нового терміналу Донецького аеропорту. Пробув у ньому 3 тижні.

Бійця відпустили після звернення батька через мережу. Російські пропагандисти вирішили використати його звільнення для відбілення своїх вчинків - випустили солдата після зйомок у фільмі.

"У нас забрали документи і повезли на базу "Мотороли". Туди прийшов Захарченко і розказував, які ми нехороші. Казав, що ми не кіборги, а "гробіки". Мовляв, якщо читати слово кіборги із кінця до початку, то виходить геть негероїчно. Наприкінці він щось сказав на вухо охоронцю і нас повели до підвал, де був розташований тир.

Нас розставили обличчям до стіни і почали перезаряджати зброю. Кричали, щоб ми молилися, адже – це наші останні хвилини життя", - згадує боєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіборг розповів, як їх газом хотіли "викурити" з Донецького аеропорту

"Тоді думав, якщо мене вб'ють, то хоч тіло відправлять додому. І воно десь не зникне під завалами. Проте – це була обманка, психологічний тиск. Після цього шоу із зброєю нас почали бити. Труби, табуретки використовували при катуваннях. Тільки обличчя не чіпали, щоб потім на камеру показати. Мовляв, цілі вони.

Наприкінці полклали на землю, розвели ноги і щосили армійським черевиком били у пах. Це відчуття болю не передати. Проте, ми залишалися живі", - говорить кіборг.

Повне інтерв'ю з бійцем Ярославом Гавянцем ЧИТАЙТЕ ТУТ

Лідера бойовиків Олександра Захарченка ліквідували 31 серпня 2018 -го. Вбили у кафе.

"Моторола" - позивний російського найманця Арсенія Павлова. Його підірвали у ліфті 16 жовтня 2016-го у Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «"Били в пах" - кіборг розповів про тортури у полоні бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі