четвер, 07 березня 2024 06:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики США оцінили здатність ЗСУ перехопити ініціативу на фронті

Аналітики США оцінили здатність ЗСУ перехопити ініціативу на фронті
Для Києва нерозумно поступатися перевагою ініціативи на фронті на довший час, ніж це необхідно. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Україна повинна перехопити ініціативу в російських загарбників з точки зору оперативної доцільності.

Водночас затримки з надання західної допомоги відтерміновують зусилля Сил оборони, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Україна на фронті спробує перехопити ініціативу і провести контрнаступ у 2024 році. Тим часом країна-агресорка Росія зможе визначати місце, час, масштаб і вимоги до бойових дій в Україні доти, доки РФ зберігатиме ініціативу на всьому театрі воєнних дій. Це дозволить ворогу змусити ЗСУ витрачати матеріальні засоби і живу силу на реактивні оборонні операції, позбавляючи Україну можливості накопичити матеріальні засоби, необхідні для майбутніх контрнаступальних операцій", - ідеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов назвав головні проблеми ЗСУ

Для Києва нерозумно поступатися перевагою ініціативи на фронті на довший час, ніж це необхідно. Однак, додають експерти, подальші затримки з наданням західної допомоги у сфері безпеки, імовірно, відстрочать українські зусилля з повернення ініціативи на всьому театрі військових дій.

"Дефіцит матеріальних засобів на передовій змушує українські війська доукомплектовувати їх. Невизначеність щодо майбутньої допомоги, ймовірно, обмежує українське оперативне планування. Затримки з критично важливою допомогою змусять ЗСУ приймати складні рішення щодо розподілу ресурсів між майбутніми оперативно важливими контрнаступальними операціями та поточними українськими оборонними операціями проти російських нападників, які наразі утримують ініціативу", - додали фахівці.

Збройні сили України ведуть бої на Авдіївському напрямку та в районі Новомихайлівки, а також на лівому березі Херсонської області, де вперше використали надані Францією бомби AASM Hammer по позиціях ворога. Сили оборони стримують штурми російських загарбників у районі Роботиного на півдні.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики США оцінили здатність ЗСУ перехопити ініціативу на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі