четвер, 17 серпня 2023 08:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW розказали про успіхи контрнаступу ЗСУ

Аналітики ISW розказали про успіхи контрнаступу ЗСУ
ISW підтвердив звільнення Урожайного та успіхи в районі Роботиного. Фото: t.me/uaobozrevatel

16 серпня Збройні сили України продовжили контрнаступ щонайменше на трьох ділянках фронту.

Українські сили просунулися вперед на заході Запорізької області і на кордоні між Донецькою та Запорізькою областями, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Геолокаційні дані, опубліковані 16 серпня, свідчать, що українські війська просунулися на північний схід від Роботиного в 10 км на південь від Оріхова на заході Запорізької області. ЗСУ досягли більших успіхів у прилеглих районах, зважаючи на те, що протягом кількох тижнів вели активні дії в лісистій місцевості на північний схід від цього населеного пункту", – сказано в повідомленні.

У звіті ISW також підтвердили звільнення селища Урожайне в 9 км на південь від Великої Новосілки на кордоні Запорізької та Донецької областей. 35-а бригада морської піхоти опублікувала кадри, на яких її особовий склад піднімає український прапор у центрі селища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ показали кадри звільнення Урожайного

"Українські повідомлення про звільнення Урожайного відповідають попереднім заявам українських офіційних осіб про звільнення інших населених пунктів у цьому районі та нещодавнім повідомленням російських військ про те, що російські підрозділи там відступають. Російські заяви про українські атаки на південь і схід від меж населеного пункту також вказують на те, що ЗСУ, ймовірно, контролюють більшу частину населеного пункту", – додали аналітики.

Збройні сили України 16 серпня звільнили Урожайне на Донеччині. Про це у середу вранці повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Наші оборонці закріплюються на рубежах. Наступальні дії тривають, зазначила вона.

Урожайне – селище Великоновосілківської селищної громади Волноваського району Донецької області. Кілька днів тому російські "воєнкори" заявляли, що армія РФ відступила звідти. Також це зафіксовано на карті DeepState, проте від українського командування офіційного підтвердження не було. Згодом Міноборони підтвердило успіхи Сил оборони в селищі.

Загалом Міноборони України повідомило про звільнення в червні дев'яти населених пунктів на півдні та сході. Від початку контрнаступу ЗСУ відвоювали понад 192 кв. км території на півдні України та 40 кв. км на Бахмутському напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW розказали про успіхи контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі