вівторок, 04 липня 2023 07:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW показали актуальні карти війни в Україні
5

Збройні сили України успішно ведуть контрнаступ одразу на кількох напрямках. На півдні вже вдалося звільнити 154,4 кв. км територій.

Ситуація у Харківській і Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Тривають обмежені атаки на лінії фронту Сватове-Кремінна та на південь від Кремінної. Українські воїни атакували росіян поблизу Невського та в районі Серебрянського лісу.

Глава Чечні Рамзан Кадиров 2 липня підтвердив, що чеченський спецназ "Ахмат" продовжує діяти в районі Кремінної. Російські блогери стверджують, що під Кремінною також діють підрозділи російського 228-го гвардійського мотострілецького полку, а під Білогорівкою – 85-та бригада 2-го армійського корпусу так званої ЛНР.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

3 липня російські та українські війська продовжили наземні атаки в районі Бахмута. Армія РФ вела безуспішні наступальні дії на захід від Бахмута та на північний захід від міста-фортеці в районі Оріхово-Василівки, Міньківки та Богданівки.

Водночас ЗСУ продовжують просуватися на невизначених ділянках Бахмутського напрямку, а також на захід від Кліщіївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розповіли про ситуацію біля Антонівського мосту

ЗСУ також здійснили наземні атаки поблизу Кліщіївки, Курдюмівки та Озарянівки .

Росіяни вели невдалі наступальні дії поблизу Авдіївки, а українські війська відбили 14 російських наземних атак біля Мар'їнки.

3 липня російські сили дещо просунулися на південний схід від Первомайського. Російський військовий блогер стверджував, що війська РФ здійснили невдалі атаки на південний захід від Авдіївки та в межах Мар'їнки.

Українські війська 3 липня продовжували вести наземні обстріли вздовж адмінмежі між західною Донецькою та східною Запорізькою областями. ЗСУ продовжують успішні наступальні дії на Новосільському, Старомайорському, Новодарівському і Приютенському.

Захисники України звільнили додатково 28,4 кв. км на півдні. Загалом за невизначений термін (імовірно з початку українських контрнаступальних операцій на початку червня) – 154,4 кв. км.

2 червня українські війська здійснили обмежені наземні атаки на заході Запорізької області. ЗСУ вели наступ у напрямку Новоданилівки і Роботиного. Захопили невизначену кількість російських позицій біля Лугівського і просунулися в напрямку Роботиного.

Російські джерела не повідомляли про наземні атаки поблизу П'ятихаток, але стверджували, що російська та українська артилерії активні поблизу населеного пункту. На опублікованих 3 липня геолокаційних кадрах нібито видно, як підрозділи 247-го гвардійського десантно-штурмового полку РФ діють на Запорізькому напрямку.

Росіяни накопичують військову техніку в тилу окупованої Запорізької області. Зокрема нові гелікоптери та техніку в аеропорту Бердянська.

У Херсонській області біля Антонівського мосту точаться бої.

Партизанський рух "Атеш" виявив ешелон із одними з найсучасніших російських танків Т-90М. РФ відправляє на війну в Україну танки "Прорив".

Агенти повідомляють, що на залізничній станції Каменська у Ростовській області перекидають не менше 12 таких танків.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW показали актуальні карти війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі