четвер, 21 вересня 2023 12:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики показали свіжі карти боїв
8

Аналітики ISW показали актуальні карти контрнаступу
Фото: understandingwar.org
Аналітики ISW показали актуальні карти контрнаступу
Аналітики ISW показали актуальні карти контрнаступу
Аналітики ISW показали актуальні карти контрнаступу
Аналітики ISW показали актуальні карти контрнаступу

Темпи боїв біля Роботиного і Вербового знизилися, однак, Сили оборони просуваються вперед. Продовжуються операції з висадки десанту ЗСУ на лівий берег Дніпра в Херсонській області.

Ситуація в Харківській та Луганській областях досі напружена, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої у Донецькій області тривають.

Російські війська 20 вересня вели наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове. Армія РФ здійснила невдалі атаки поблизу Петропавлівки за 7 км на схід від Куп'янська та Синьківки, яка у 8 км на північний схід звідти.

Протягом останнього тижня російські окупанти рідко проводили штурми на напрямку Куп'янськ-Лиман. 110 тис. росіян на передовій, в тилу, і допоміжний персонал знаходяться на напрямку Куп'янськ-Лиман. Російські сили накопичили таку кількість військ, намагаючись притиснути ЗСУ на лінію фронту Куп'янськ-Сватове-Кремінна.

На кадрах за 20 вересня нібито видно, що артилерійські підрозділи російської 25-ї окремої мотострілецької бригади (6-ї загальновійськової армії, Західний військовий округ), які раніше діяли на Куп'янському напрямку, і підрозділи російського 228-го мотострілецького полку (90-ї гвардійської танкової дивізії), діють біля Кремінної.

Російське Міноборони стверджує, що російські сили начебто відбили українські атаки поблизу Діброви в 7 км на південний захід від Кремінної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати окупантів за добу перевалили за 274 тис.

Українські війська продовжували наступальні операції в Бахмуті, але 20 вересня не отримали підтверджених територіальних здобутків. Українські воїни продовжують наступ на російські позиції на південь від Бахмута та закріплюються на нових рубежах.

Російські війська продовжують контратакувати на північному та південному флангах Бахмута, але 20 вересня не просунулися вперед. Генштаб України повідомив, що українські війська відбили російські контратаки на північний схід від Андріївки, біля Ягідного на північ від Бахмута та на захід від Зайцевого. Водночас неясно, чи український Генштаб мав на увазі Зайцеве за 6 км на південний схід від Бахмута чи Зайцеве за 13 км на південь від Бахмута.

Російські війська безуспішно контратакували поблизу Андріївки та Кліщіївки. Російські джерела стверджували, що біля Кліщіївки тривають бої, і станом на 20 вересня окремі частини населеного пункту залишаються спірними.

Російські джерела стверджували, що російські сили здійснили обмежене просування на лінії Авдіївка-Донецьк. Окупанти продовжували безуспішно атакувати українські позиції в районі Мар'їнки, що на захід від Донецька.

20 вересня російський військовий блогер опублікував кадри, на яких стверджується, що на Вугледарському напрямку діють підрозділи 14-ї гвардійської бригади спецназу РФ. Учора ЗСУ продовжували наступ на прикордонні райони Донецько-Запорізької області, але не робили жодних заявлених або підтверджених наступів.

На західній околиці Вербового відбулася сутичка російських і українських військ. ЗСУ атакували поблизу Роботиного в ніч проти 20 вересня.

Того ж дня українські війська завдали удару по російському командному пункту поблизу Верхньосадового в 15 км на північний схід від Севастополя в окупованому Криму. ЗСУ успішно завдали удару по командному пункту російського Чорноморського флоту поблизу Верхньосадового, але так і не вказали зброю, використану для удару.

Розпочалася 575-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Сили оборони продовжують ведення боїв на сході та півдні країни, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку. Знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. Протягом минулої доби відбулося 23 бойових зіткнення.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики показали свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі