вівторок, 08 листопада 2022 08:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики показали, що відбувається на фронті: карти боїв
4

Збройні сили України ведуть контрнаступ на лінії Сватове – Кремінна, відбиваючи ворожі штурми на Донецькому напрямку.

На Донбасі тривають запеклі бої, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни ISW. Тим часом окупанти продовжують евакуацію населення з Херсона на лівий берег Дніпра.

"Російські сили, імовірно, прагнуть повернути втрачені позиції вздовж кордону Донецької та Луганської областей, аби відтіснити українські війська від критичної ділянки Сіверськодонецьк – Лисичанськ", – пишуть аналітики.

На Луганському напрямку 6 та 7 листопада українські війська продовжили контрнаступальні дії у напрямку Сватового. 7 листопада міноборони Росії заявило, що ЗСУ атакували Нижню Дуванку, приблизно за 15 км на північ від Сватового по трасі R66. Також українські війська просувалися в бік Новоселівського, що за 14 км на північний захід від Сватового. 7 листопада бої в районі на північний захід від Сватового набули характеру позиційної боротьби.

Контрнаступ ЗСУ на Луганському напрямку показали на карті
Фото: ISW
РФ зміцнює кордон з українською Харківською областю
Окупанти продовжують евакуацію населення з Херсона на лівий берег Дніпра
Контрнаступ ЗСУ на Луганському напрямку показали на карті

Російські окупанти провели обмежені контратаки для відновлення втрачених позицій на захід від Кремінної та Макіївки. 6 листопада атаки ворога були відбиті ЗСУ в напрямку Ямполівки, що за 17 км на захід від Кремінної, і в напрямку Ямполя (18 км на південний захід від Кремінної).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала актуальну карту бойових дій в Україні

ЗСУ продовжили кампанію по блокуванню районів зосередження російських військ на всій території Херсонської області.

Тим часом російська окупаційна влада, ймовірно, починає новий етап евакуації з Херсонщини. Водночас у російських пабліках стверджують, що приватні евакуації продовжуватимуть і 8 листопада на тлі побоювань щодо "зростаючої загрози для цивільного населення".

РФ зміцнює кордон із Харківською областю з боку північного сходу. Ворожі війська риють окопи біля державного кордону у Білгородській області. На думку аналітиків, такі дії, ймовірно, спрямовані на те, щоб "притиснути" ЗСУ до північного міжнародного кордону.

На Донбасі російські війська продовжували наступ у районі Бахмута. Українські захисники відбили ворожі атаки в радіусі 26 км на північний схід від Бахмута в районі Бахмутського, Берестового та Яковлівки та в радіусі 20 км на південь.

Російські війська продовжували наступальні дії в районі Авдіївка – Донецьк 6 та 7 листопада. Ворожі атаки в радіусі 27 км на південь від Авдіївки в районі Макіївки, Мар'їнки та Красногорівки були відбиті.

На Донецькому напрямку сили РФ продовжують наступ, зокрема на заході Донецької області. 6–7 листопада українські сили відбили атаки російських військових у районі Павлівки та Новомихайлівки на Донеччині.

Війська РФ повинні відвести поранених у районі Павлівки, але не мають свіжих сил для їхньої заміни. Ворожі "воєнкори" стверджують, що непогода та болото на Вугледарському напрямку ускладнюють налагодження тилового забезпечення і просування російських військ через поля.

7 листопада міноборони РФ виступило з рідкісною заявою у відповідь на великий протест російських військових блогерів з приводу повідомлень про великі втрати під Павлівкою Донецької області та погане командування у складі 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту. Росіяни заявили, що втрати бригади становили менше 1% убитими і менш як 7% пораненими за останні 10 днів.

У Херсоні перевдягнуті в цивільний одяг окупанти займають приміщення мирних жителів та укріплюють всередині позиції для ведення вуличних боїв. Одночасно російські пропагандистські журналісти планують у місті зйомки відеоматеріалів на тему начебто знищення ЗСУ мирного населення.

Російські війська в Україні продовжують грубо порушувати закони й звичаї ведення війни стосовно цивільного населення. У Каховці в Херсонській області тривають пошуки диверсійних груп і коригувальників вогню. Затриманих вивозять до Горностаївки, де під тортурами "вибивають" свідчення.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики показали, що відбувається на фронті: карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі