понеділок, 16 жовтня 2023 06:53

Спецтема: Війна Росії проти України

"Активна оборона" - Путін змінив риторику про наступ росіян на Авдіївку

"Активна оборона" - Путін змінив риторику про наступ росіян на Авдіївку
Російські війська навряд чи здійснять значні прориви або відріжуть українські сили в Авдіївці у найближчій перспективі. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін змінив риторику щодо наступу окупантів на Авдіївку.

Росіяни в інформаційному просторі зменшують очікування з приводу просування загарбників на фронті в Україні, повідомили американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Президент Росії намагається применшити очікування значного просування російських військ навколо Авдіївки в Донецькій області. В інтерв'ю російському державному телебаченню Путін заявив, що його армія веде активну оборону, а не активні бойові дії на Авдіївському, Куп'янському та Запорізькому напрямках, - сказано в свіжому звіті.

Російські війська навряд чи здійснять значні прориви або відріжуть українські сили в населеному пункті в найближчій перспективі. Потенційні масштабні просування, ймовірно, вимагатимуть значного і тривалого залучення особового складу та матеріальних засобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЗСУ знають, як з цим боротися": Гайдай розповів про нові плани росіян на сході України

За даними ISW, російський інформаційний простір в цілому також стримує свій початковий оптимізм щодо перспектив російських наступальних операцій навколо Авдіївки.

Війська РФ продовжили наступальні операції, спрямовані на оточення Авдіївки 15 жовтня, але так і не досягли подальших успіхів у цьому районі.

Як українські військові спостерігачі, так і російські джерела заявили, що російські війська не досягли бажаного прориву й зіткнулися з великими втратами. А також повільнішим, ніж очікувалося, темпом просування.

Водночас російські війська, ймовірно, продовжуватимуть наступальні операції у зниженому темпі у найближчій перспективі і залишатимуться загрозою для українських сил у цьому районі. Хоча й навряд чи зможуть досягти вирішального прориву або оточення Авдіївки.

"Зниження темпів російських наступальних операцій може бути результатом тимчасового пристосування до тактичної обстановки, і загарбники можуть активізувати свої спроби оточити Авдіївку в найближчі дні", - зазначили в ISW.

Українські війська продовжують контрнаступ на деяких напрямках. Збройні сили України просунулися на північ від Мар'їнки.

Разом з тим російські окупанти активізували наступ на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Загарбники хочуть оточити Куп'янськ, однак ЗСУ тримають оборону. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «"Активна оборона" - Путін змінив риторику про наступ росіян на Авдіївку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі