пʼятниця, 26 лютого 2021 08:12

10 обстрілів за добу, в хід пішло заборонене озброєння: військові розповіли про ситуацію на передовій

10 обстрілів за добу, в хід пішло заборонене озброєння: військові розповіли про ситуацію на передовій
Обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил контрольована українськими воїнами. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 25 лютого, збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню в районі проведення операції Об'єднаних сил. У тому числі гатили із забороненого озброєння. Бойових втрат серед наших воїнів немає.

Так, неподалік Лебединського окупанти відкрили прицільний вогонь із мінометів 82-го калібру та великокаліберних кулеметів. Найчастіше противник обстрілював наших воїнів в районі населених пунктів Жолобок, Славне та Піски. На цих напрямках ворог відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, повідомили в штабі ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загострення на Донбасі: РФ готується до наступу на Луганщину

Поблизу Павлополя російсько-окупаційні війська вели прицільний вогонь з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а також - стрілецької зброї. Неподалік Луганського - з ручного протитанкового, а біля Шумів - зі станкового протитанкового гранатометів.

"Метою провокацій окупантів минулої доби було створення осередків напруження вздовж всієї лінії розмежування та дискредитація ЗСУ звинуваченнями у порушенні режиму припинення вогню. Для цього окупанти традиційно використовували маніпуляції з введенням режиму тиші. Для блокування вільного перетину громадянами КПВВ "Оленівка-Новотроїцьке", напередодні дня його відкриття російсько-окупаційними військами, противник вдався до відвертих вогневих та інформаційних провокацій в районі Оленівки. Для посилення пропагандистського ефекту російськими найманцями використовуються усі можливі заходи, у тому числі відверта брехня та фабрикуються матеріали для показу на російських інформаційних ресурсах", - розповіли в штабі.

Станом на 7 годину ранку 26 лютого, з боку російських окупантів було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Біля Пісків противник відкривав вогонь в бік наших позицій зі стрілецької зброї.

Нове загострення ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу може відбутися наприкінці весни 2021 року. Воно неминуче. Кремль не залишить спроби продавити нас силою. Росія вже ухвалила рішення щодо Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «10 обстрілів за добу, в хід пішло заборонене озброєння: військові розповіли про ситуацію на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі