понеділок, 15 лютого 2021 08:59

Загострення неминуче, сценаріїв багато – Арестович озвучив прогноз по Донбасу

Загострення неминуче, сценаріїв багато – Арестович озвучив прогноз по Донбасу
Воїни ЗСУ контролюють обстановку в районі проведення операції Об'єднаних сил. І за необхідності відкривають вогонь у відповідь по бойовиках. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Нове загострення ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу може відбутися наприкінці весни 2021 року. Воно неминуче.

Кремль не залишить спроби продавити нас силою. Росія вже ухвалила рішення щодо Донбасу. Таку думку висловив радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в етері "Україна 24".

"Дивлячись на те, як росіяни натягують віжки з ЄС, ось цей візит Борреля, який закінчився практично образою європейського дипломата в обличчя, і заяву Лаврова, що вони не бояться розірвати відносини, — видно, що свій вибір вони зробили. Цей вибір однозначно на загострення. Ми знаємо всі засоби, які вони застосовували за 6 років, треба придумувати щось нове", - каже Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекельна доба на Донбасі: останні новини зі штабу

Додав, що переговори щодо Донбасу йдуть мляво, а режим припинення вогню зараз "підвішений на волосині". Він також висловив сумнів у відкритті контрольних пунктів в'їзду-виїзду. Росія ставить все в залежність від політичних зрушень. Головна умова — щоб ми вступили в переговори з представниками квазідержавних структур, і тоді все посунеться. А ми не вступаємо і не будемо вступати.

"Оскільки ситуація практично зайшла в глухий кут і залишається спроба скористатися допомогою США. Більше розраховувати нема на що. Але я на 100% впевнений, що Росія готує якийсь нехороший сюрприз. І це в тому чи іншому варіанті обернеться загостренням на фронті. Сценаріїв багато, починаючи з того, що вони інтенсифікують вплив, щоб були загиблі, і нестійка частина суспільства починала тиснути на керівництво", - висловився Арестович.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що ні за яких обставин не покине Донбас. У цьому він запевнив під час зустрічі з представниками російських ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Загострення неминуче, сценаріїв багато – Арестович озвучив прогноз по Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі