понеділок, 14 листопада 2016 11:33

 СБУ знайшла черговий доказ російської агресії на Донбасі

 СБУ знайшла черговий доказ російської агресії на Донбасі
ssu.gov.ua

Співробітники СБУ виявили у районі проведення АТО заряд реактивної системи залпового вогню "Смерч" російського виробництва, що не розірвався.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Снаряд впав біля подвір'я жителя села Березове Мар'їнського району Донецької області. Маркування боєприпаса свідчить про застосування бойовиками 300-міліметрового реактивного снаряду з касетною головною частиною з осколковими бойовими елементами.

У СБУ наголосили, що такі заряди виробляють лише в Росії, а керувати системою "Смерч" можуть тільки професійні кадрові військові.

Співробітники спецслужби спільно з військовою прокуратурою задокументували факт застосування РСЗВ "Смерч" і додали до доказів російської агресії у рамках відкритого кримінального провадження.

У СБУ зазначили, що такі снаряди містять 72 бойових елемента, які несуть 6 912 осколків для ураження неброньованої техніки та 25 920 осколків для знищення особового складу. Площа ураження одного елемента становить 300-1100 кв. м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДРГ бойовиків намагалися прорватись у село Водяне

Бойовики обстріляли позиції сил АТО в Красногорівці.

Зараз ви читаєте новину « СБУ знайшла черговий доказ російської агресії на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі