вівторок, 27 квітня 2010 05:35

27 квітня

1865 — через кілька днів після закінчення Громадянської війни в США поблизу Мемфіса на річці Міссісіпі вибухнув пароплав "Султана". На його борту перебували майже 2100 пасажирів. 1700 із них, переважно ветеранів армії Півночі, які поверталися додому з полону, загинули. Це найбільша аварія в історії судноплавства США.

1928 — НКВС і Наркомат охорони здоров"я Української СРР видали постанову "Про притягнення медичних працівників до трудового відбутку на боротьбу з епідеміями". У разі виникнення гострих епідемій і неможливості місцевими силами їх ліквідувати медичних працівників мобілізували в порядку трудової повинності терміном до двох місяців.

1940 — за наказом Генріха Гімлера, поблизу польського Кракова створено концентраційний табір Освенцім (Аушвіц). Він став першим концтабором, призначеним для масового знищення людей. В Освенцимі за роки Другої світової війни вбили від 1 до 4 млн людей.

1963 — лідер кубинської революції Фідель Кастро Рус прибув із першим візитом до Москви, що тривав понад місяць. Кастро задекларував приналежність Куби до світового соціалістичного табору й підписав угоди про товарообмін із СРСР на умовах тривалого пільгового кредиту.
Зараз ви читаєте новину «27 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі