пʼятниця, 23 вересня 2011 05:30

Ухвалили постанову "Про заготовку щетини, волоса, рогів і копит". 23 Вересня в історії

1821 — під час війни за визволення з-під османського панування грецькі повстанці здобули місто Триполі, розташоване в центрі півострова Пелопоннес. Упродовж наступних трьох днів переможці влаштували різанину. Загинули приблизно 30 тис. мусульман і 5 тис. євреїв, у тому числі жінок і дітей. Постраждали передусім найбідніші жителі міста: знатних беїв із сім'ями залишили живими для викупу й обміну на грецьких заложників і полонених.

1921 — Раднарком — уряд Української СРР — ухвалив постанову "Про заготовку щетини, волоса, рогів і копит". Цю сировину для промислових підприємств мали заготовляти Укрраднаргосп, для експорту — Укрзовнішторг.

1929 — у Дніпропетровську за "контрреволюційну діяльність" заарештували працівників Центральної бібліотеки профспілки місцевої залізниці. Встановили дбайливе ставлення бібліотекарів до видань "чужої ідеології" та недбале — до праць класиків марксизму-ленінізму: під час весняної зливи близько 1 тис. примірників такої літератури в приміщенні бібліотеки затопило.

1939 — на Всесвітній ярмарці в Нью-Йорку заклали "капсулу часу". У посудину з вогнетривкого скла 2,28 м завдовжки поклали книжки, 1100 мікрофільмів, зразки новітніх матеріалів, а також 35 дрібниць повсякденного вжитку. Зокрема, жіночий капелюшок і чоловічу люльку. Капсулу мають відкрити 6939 року.

Зараз ви читаєте новину «Ухвалили постанову "Про заготовку щетини, волоса, рогів і копит". 23 Вересня в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі