вівторок, 05 лютого 2013 10:39

Україна поїде на Берлінський кінофестиваль "продавати, а не перемагати"

Україна поїде на Берлінський кінофестиваль "продавати, а не перемагати"
Фото: berlinale.de

В рамках 63-го Берлінського кінофестивалю, який пройде з 7 по 17 лютого 2013 року, працюватиме Український стенд, який представить останні здобутки вітчизняного кінематографу.

Наші стрічки представлятимуться на одному з авторитетніших Європейських кіноринків вже сьомий рік поспіль. На цей раз участь наших фільмів на Берлінале обмежується лише ринком і програмою Berlinale Talent Campus, в рамках якої буде показана картина Дмитра Сухолиткого-Собчука "Красна Маланка". При цьому жодна українська стрічка не позмагається за гран-прі фесту "Золотого ведмедя".

"Український стенд на Берлінале – це платформа для налагодження міжнародної співпраці в галузі кіно та поширення інформації про новітній український кінопродукт" - сказав Станіслав Притула, начальник управління державного регулювання и реалізації кінопроектів Держагентства з питань кіно.

11 лютого на вітчизняному стенді відбудеться показ трейлерів нових українських фільмів 2012-2013 років. Серед них будуть ролики як до вже завершених фільмів ("Істальгія" реж. Дар'я Онищенко, "Звичайна справа" реж. Валентин Васянович), так і до стрічок, які зараз знаходяться на завершальній стадії ("Параджанов" реж. Олена Фетісова, "Іван Сила" реж. Віктор Андрієнко тощо).

"Іван Сила" - це, фактично, перший за останні десять років український сімейний фільм… без подібних ринкових показів стрічку практично неможливо продавати за кордоном" - прокоментував продюсер фільму Володимир Філіпов.

"Також 12 лютого в рамках роботи стенду буде представлена програма нового українського короткометражного кіно. Будуть показані кращі вітчизняні короткометражні стрічки молодих режисерів: "Уроки української", "Дорога", "Помин", тощо" - додав Станіслав Притула.

"11 лютого у берлінському кінотеатрі Babylon відбудеться показ стрічки Олександра Довженка "Земля" у супроводі етно-гурту ДахаБраха" - сказав Іван Козленко, заступник директора Національного центру Олександра Довженка.

Нагадаємо, що така подія вже проходила на третьому Одеському Міжнародному Кінофестивалі та на Гогольфесті, що відбувся в столиці восени. На цей раз подія пройде під патронатом Держагентства України з питань кіно та Посольства України у ФРН.

"Центр Олександра Довженка представить в рамках роботи Українського стенду 15 відреставрованих художніх фільмів, створених в Україні з 1924 по 1982 роки. Це стрічки Кіри Муратової, Сергія Параджанова…" - додав Іван Козленко.

"Окрім фільмів, на цьому стенді ми також представимо кінофестивалі "Молодість", Одеський Міжнародний Кінофестиваль, "Крок" і Docudays, які вже стали брендами українського кіно у світі" - сказав Андрій Халпахчі, генеральний директор МКФ "Молодість".

Зараз ви читаєте новину «Україна поїде на Берлінський кінофестиваль "продавати, а не перемагати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі