середа, 25 грудня 2013 16:30

У вікнах порожнього будинку виставили дореволюційні портрети
11

Фото: Фото: Ольга Каменєва

24 грудня у Києві відкрили живу виставку "Зазираючи у вікна". У порожніх вікнах будинку по вул Ярославів Вал, 15 виставили фотографії, зроблені на початку минулого століття.

"Серед киян цей будинок відомий, як "будинок Сікорського". Ми вирішили його оживити і зробити більш наближеним до тією епохи, в яку його збудували. Подібну техніку при оздобленні будівель використовували у центрі Варшави, Вільнюса та інших європейських міст. А в Україні ми зробили це вперше", - розповів кореспонденту Gazeta.ua голова української асоціації професійних фотографів Мстислав Чернов.

"В дореволюційні часи більшовики робили вигляд, що української фотографії не існувало. Через це всі тодішні талановиті митці виявилися забутими. Коли ми підняли архіви і подивилися на їхні роботи, ще раз переконалися в тому, що більшовики були неправі. Фотографії дуже красиві і професійні. На кожній видно характер сфотографованої людини. Їх ми збільшили і надрукували на пінокартоні", - додав він.

13 фотографій розмістили на двох нижніх поверхах будівлі. За день до відкриття їх привезли на вантажній "газелі". Двоє робітників свердлили отвори у стінах, щоб шурупами закріпити фотографії. "Кріпити фотографії важко, бо вони великі — два метри у висоту. На одну витрачаємо не менше 30 хвилин", - розповів один із робітників.

Зараз ви читаєте новину «У вікнах порожнього будинку виставили дореволюційні портрети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі