пʼятниця, 02 вересня 2011 10:38

Співачку Аллу Баянову поховають на Новодівочому цвинтарі

Співачку Аллу Баянову поховають на Новодівочому цвинтарі

Народну артистку Росії Аллу Баянову, яка померла 30 серпня, поховають 2 вересня на Новодівочому цвинтарі. Про це заявила представник співачки Наталія Должикова.

Вранці в п'ятницю відбудеться відспівування артистки в храмі святителя Миколи Чудотворця, після чого о 13:00 розпочнеться громадянська панахида. За словами Должикової, вона буде проходити на кладовищі, оскільки в заповіті Баянова йдеться, щоб "в жодному разі труну з її тілом не встановлювали на сцені".

Виконавиця романсів Алла Баянова померла на 98-му році життя в Москві. Артистка померла в першому московському хоспісі. 30 серпня Должикова розповіла, що весь останній рік Баянова сильно хворіла.

Алла Баянова народилася в 1914 році в Кишиневі. З дев'ятирічного віку вона виступала на сцені зі своїм батьком, оперним співаком Миколою Левицьким, який працював під псевдонімом Микола Баянов.

Велику частину життя співачка провела за кордоном. У 1921 році її родина переїхала до Франції. З 1934 року Алла Баянова жила в Румунії. В СРСР вона приїхала на гастролі у складі румунського ансамблю тільки в 1976 році. Співачка оселилася в Москві в 1989 році, коли отримала радянське громадянство.

Алла Баянова в основному виконувала російські романси. Вона виступала разом з Олександром Вертинським, Петром Лещенком і Костянтином Сокольским. Останній сольний концерт вона дала в травні 2009 року, коли їй виповнилося 95 років.

Зараз ви читаєте новину «Співачку Аллу Баянову поховають на Новодівочому цвинтарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі