середа, 27 березня 2013 16:15

Сім маловідомих фактів про Квентіна Тарантіно

Сім маловідомих фактів про Квентіна Тарантіно
Фото: AFP

50 років виповнилось сьогодні культовому американському режисеру Квентіну Тарантіно. Позашлюбного сина шістнадцятирічної медсестри Конні МакХью та музиканта Тоні Тарантіно, власника IQ як у Біла Гейтса - 160, багато кінокритиків вважають передовим світовим режисером.

Gazeta.ua підібрала сім маловідомих фактів про Квентіна Тарантіно:

1. Перша робота Тарантіно була пов'язана з порно-індустрією.

2. На сьогодні статок Тарантіно становить близько $ 100 млн. Але для цього йому довелося добряче попрацювати. Колись культовий режисер від безгрошів'я кілька разів потрапляв у в'язницю. Не міг сплатити рахунки.

3. Мадонні, яка є головним предметом першого діалогу в "Шалених псах", стрічка сподобалась. Хоча інтерпретацію Тарантіно її пісні "Як незаймана" вона заперечила. Подарувала режисеру копію свого альбому "Erotica" з підписом: "Для Квентіна. Це не про член. Це про кохання. Мадонна".

4. У "Вбити Білла" перед боєм між О-Рен і Нареченою (Ума Турман), О-Рен говорить японською, "я сподіваюся, що ви зберегли вашу енергію. Якщо у вас її немає, бій не триватиме і 5-ти хвилин. Рівно через 4 хвилини і 59 секунд від моменту початку бою, Наречена наносить їй смертельний удар.

5. У стрічці "Безславні виродки", Шерлок Холмс згадується як мінімум двічі. Перша згадка: коли полковник Ганс Ланда (Крістоф Вальц) використовує точнісінько таку курильну трубку, яка була у культового детектива. Вдруге теж вустами Ланда: "До біса хороший детектив. Пошук людей - це моя спеціальність".

6. Найбільше людей убивають також під час фільму "Безславні виродки" - 396. Способи: спалили, застрелили, зняли скальп, задушили, зарізали, забили битою.

7. Остання погоня в "Доказі смерті" триває 20 хвилин 11 секунд. За легендою, ідея фільму з'явилась, коли Тарантіно з друзями переглядав трешеве кіно 70-х років. Роберт Родрігез мало не закричав: "Еврика!". Тоді вони і задумали зняти фільм у такій стилістиці.

Зараз ви читаєте новину «Сім маловідомих фактів про Квентіна Тарантіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі